Deşi medicii atenţionează în fiecare an asupra pericolelor la care ne supunem, de Paşte, tot mai multe persoane continuă să mănânce şi să bea pe săturate.
Este important să se consume o mare diversitate de legume şi fructe colorate pentru a putea beneficia la maximum de efectele lor asupra sănătăţii, întrucât acestea conţin o serie de substanţe nutritive fitochimice care se combină şi se completează reciproc în lupta pentru menţinerea stării de sănătate.
"Este nevoie de foarte multă mişcare, să se mănânce numai salate şi crudităţi, să se bea multă apă şi să se evite grăsimile animale şi prăjiturile", a declarat medicul nutriţionist, Corina Zugravu, pentru RomaniaTV.net.
Legumele şi fructele cele mai indicate pentru o astfel de cură de detoxifiere sunt: varza crudă, salata verde, roşiile, castraveţii, urzicile, spanacul, pătrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, ceapa verde, lămâia, cireşele, merele, portocalele, kiwi.