Cum sa tii acneea sub control si sa fii frumoasa de Revelion

Cum sa tii acneea sub control
Cum sa tii acneea sub control

Iarna, spre deosebire de celelalte anotimpuri, necesita o ingrijire speciala a tenului acneic.

Cum sa tii acneea sub control pe timpul iernii. Iarna, spre deosebire de celelalte anotimpuri, necesita o ingrijire speciala a tenului acneic. Frigul si transpiratia te pot duc in situatia in care acneea ta este agravata si trebuie sa iei masuri suplimentare sa o tii sub control. Porii se dilata sub influenta temperaturilor crescute si astfel exista riscul ca impuritatile sa patrunda adanc si sa ii blocheze, favorizand aparitia cosurilor.

Pe langa acest aspect, frigul favorizeaza si proliferarea bacteriilor si inmultirea lor necontrolata. Nu trebuie insa sa te ingrijorezi. Exista solutii la care poti apela, pe care sa le incluzi in rutina ta zilnica de ingrijire si care te vor ajuta sa iti tii pielea sub control.

Iata ce ingrediente trebuie sa contina ritualul tau de ingrijire pentru a putea estompa petele rosii persistente si a reda tenului luminozitatea mult dorita!

Incepe cu o curatare blanda

Atat dimineata, cat si seara, ori de cate ori ai tu nevoie, spala-te pe fata cu apa calduta si un gel pe baza de acid salicilic. Acesta va avea un efect de neutralizare a bacteriilor Care favorizeaza inflamatia pielii. In acelasi timp, iti va calma roseata persistenta a pielii, va preveni aparitia punctelor negre si va avea un efect matifiant.

Aplica creme cu acid alpha-linoleic

Daca vrei sa lupti impotriva excesului de sebum, trebuie sa ai in rutina ta de ingrijire zilnica vara o crema cu acid alpha-linoleic.  Poti opta oricand pentru creme care sa contina complexul Omega 3-6-9 si poti oricand sa incluzi in alimentatia ta peste si fructe oleaginoase. Incearca, in acelasi timp, sa eviti zaharul pe cat de mult poti. Zaharul are efecte nocive asupra intregului tau corp, inclusiv asupra tenului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum sa reduci inflamatia

Pe langa alimentatia necorespunzatoare, stresul este si el un alt factor care duce la aparitia cosurilor. Stresul creste nivelul de dihidrotestosteron. Acest hormon este cunoscut pentru rolul sau in aparitia acneii. Efectele lui pot fi estompate cu extractul din fructe de palmier pitic.

Aceste fructe contin fitosteroli care incetinesc productia excesiva de hormoni in corp si totodata excesul de sebum de la nivelul pielii, cat si aparitia cosurilor.

Cum sa tii acneea sub control
Cum sa tii acneea sub control[Sursa foto: PixaBay]

Hidrateaza-te corespunzator

Indiferent ca pielea ta este sensibila, uscata ori foarte grasa, ai nevoie de hidratare, atat de la interior, cat si de la exterior. Incearca sa bei cat mai multa apa si freshuri de fructe.

In aceleasi timp, foloseste o crema hidratanta speciala tipului tau de ten. Pana si tenul gras are nevoie de hidratare, contrar credintelor. Poti incerca un produs pe baza de aloe vera care are un efect reparator si racoritor si poate fi folosit in orice moment al zilei, oferind luminozitate tenului.

Citește și: Cum sa scapi de carcanele si pungile de sub ochi si sa fii perfecta de Revelion

Citește și: Nuante de par pe care sa le incerci de Revelion si care te vor face sa pari mai tanara



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies