Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza

Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza
Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza

Ingrijirea unghiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru orice domnisoara.

Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza. Ingrijirea unghiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru orice domnisoara. Manichiura cu gel si acril a devenit in ultimii ani extrem de populara insa aceasta poate afecta sanatatea unghiilor noastre. Daca te confrunti cu exfolierea unghiilor, este posibil ca acestea sa fie afectate de produsele utilizate in cosmetica insa ar putea indica inclusiv existenta unor probleme de sanatate, precum deficienta de fier sau de alti nutrienti.

Exista insa metode de a remedia aceasta problema. Iata cateva trucuri pe care ai putea sa le incerci astfel incat sa combati exfolierea unghiilor:

Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza
Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza[Sursa foto: PixaBay]

Adopta o dieta bogata in nutrienti

Incearca sa cresti aportul de alimente care sa fie bogate in fier si biotina, precum avocado, cereal integrale, carne slaba, oua, conopida. Iti vei fortifia atfel unghiile din interior si vor fi mai putin predispuse la exfoliere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Trateaza unghiile cu uleiuri nutritive

Iti poti masa unghiile si cuticulele cu ulei de cocos ori ulei de masline, astfel incat sa creezi o bariera protectoare hidratanta. Uleiul de cocos are inclusive proprietati antibacteriene si antifungice si incetineste dezvoltarea micozelor. Antioxidantii acestuia ajuta la protejarea unghiilor.

Vei primi astfel vitamina E si acizi grasi Omega 3 care hidrateaza intens.

Foloseste un dizolvant delicat pentru oja

Daca optezi pentru un dizolvant cu un continut ridicat de acetona, acesta ca usca foarte mult unghiile si le va deshidrata. Exista insa si alte tipuri de dizolvanti, care nu au in compozitia lor acetone si iti curate unghiile fara sa deshidrateze patul unghiei.

Renunta la oja pentru o perioada de timp

Poti alege sa iei o pauza de la oja, pentru 2-3 luni, astfel incat sa le dai timp sa se regenereze. Pastrand unghiile natural, vei reduce efectul deshidratant al substantelor chimice care se regasesc in oje. Vei reveni astfel la stralucirea lor initiala.

Citeste si: CITEȘTE: Modele de unghii de toamnă. Idei de manichiură la modă în 2021

Nu iti roade unghiile

Obiceiul nesanatos de a-ti roade unghiile nu duce direct la exfolierea acestora insa poate provoca alte probleme ce vor duce ulterior la exfoliere, asa cum sunt infectiile. Infectiile te predispun la raspandirea microbilor in corp. Pentru a scapa de acest obicei, incearca un tratament special, care este formulat astfel incat sa aiba un gust neplacut si sa te ajute sa eviti roaderea unghiilor.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies