Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024. 5 sfaturi de la psihologi

cum treci peste o despartire 2024
Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024

Despărțirile sunt dificile indiferent de perioada în care au loc. Însă știați cum puteți să treceți mai ușor peste ele? 

Aflați în rândurile următoare, cum puteți să treceți mai ușor peste o despărțire în acest an, dar și când este momentul potrivit pentru a începe o nouă relație.

 

Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024

O pauză de la rețelele de socializare

Un pas foarte important, odată ce treceți printr-o despărțire, este să aveți o pauză de la a luat contact cu tot ceea ce se află pe rețelele de socializare.

Bineînțeles că prin intermediul lor poți lua legătura cu prietenii tăi, care te pot scoate din starea pe care o resimți, din cauza unei despărțiri, însă cu toate acestea, nu este un inter mediu care te va ajuta prea mult. Dimpotrivă, rețelele sociale nu fac nimic altceva decât să îngreuneze trecerea peste relațiile din trecut, dat fiind faptul că poți vedea în egală măsură și ceea ce face fostul partener, dar și anumite amintiri pe care le aveți împreună.

Citește și: Horoscopul dragostei în luna februarie 2024. Ce zodie își va găsi jumătatea

cand poti incepe o relatie noua dupa despartire
Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Intrebări pentru prima întâlnire. Te vor ajuta să-l cunoști mai bine

Leagă prietenii cu persoane noi

Dat fiind faptul că, din cauza despărțirii, deja renunțăm la o persoană care a existat în viața noastră pe o durată mai lungă de timp, se recomandă, și pentru o recuperare mai rapidă, să existe o conexiune cu o persoană

noua, indiferent că este vorba despre un alt partener, un prieten, sau chiar un terapeut. Aceasta este modalitatea prin care vom reuși să investim în jurul nostru, timp și interes, relații care ne vor ajuta să ne ocupăm timpul cu diverse activități.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]

Găsește hobby-uri noi

Dat fiind faptul că o relație s-a încheiat, automat în viața ta va exista și mai mult timp liber pentru propria persoană, însă în loc să consumi acest timp în a retrece pe hârtie ceea ce s-a întâmplat între tine și fostul partener sau a-ți reamintit diverse momente, cel mai bine ar fi să umple acest timp cu o activitate noua, însă totodată și productivă.

Astfel, mintea ta va fi încă activă, iar sănătatea ta mintală, dar și bunăstarea, se vor afla într-o stare mult mai bună.

cum sa treci peste o despartire
Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]

Alege să mergi la terapie

După o despărțire, există 2 modalități de a trece peste, una este mai puțin corectă, iar alta este una care te va ajuta să rămâi perfect în formă. În ciuda faptului că tot pot exista anumite momente dificile, fie că ești conștient de ele sau nu, nu ar trebui să ajungem într-o stare de depresie sau altele de acest gen.

Prin urmare, în cazul în care simțiți că această despărțire vă copleșește în adevăratul sens al cuvântului, nu este nimic greșit, ci mai degrabă este extrem de benefic să apelați la un terapeut care cu siguranță vă poate ajuta în acest sens.

activitati dupa o despartire
Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]

Alege să mănânci sănătos și să faci mai mult sport

Așa cum am menționat anterior, dat fiind faptul că acum ai mult mai mult timp liber în comparație cu perioada în care te aflai într-o relație, ar trebui să pui mai mult accent pe beneficiile aduse chiar ție, de

către propria persoană. Prin urmare, se recomandă să faceți mai mult sport, indiferent că este vorba despre alergat, mers la sală sau despre ore de yoga, orice fel de activitate fizică ajută la reducerea intensității sentimentelor de depresie, dat fiind faptul că endorfinele sunt cele care stimulează starea de spirit.

În plus, pe lângă sportul pe care îl poți practica acum, nu ar trebui să neglijezi nici alimentația, dat fiind faptul că nutriția este cea care joacă un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea noastră atât fizică cât și mentală, ceea ce înseamnă că o dietă potrivită pentru tine este cea care te va ajuta să ții sub control totodată și stările de anxietate, însă, să ai și o minte mai limpede și un somn mai liniștit.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]

Când e momentul să începi o nouă relație

Acum că am enumerat anumite aspecte pe care le poți lua în calcul, pentru a depăși cât de cât mai ușor o despărțire, poate că te întrebi și care este momentul potrivit de a începe o nouă relație. În primul și în primul rând, trebuie să te asiguri, și să fii conștient de faptul că ai trecut peste relația precedentă. Bineînțeles că odată ce vei ieși la o nouă întâlnire, nu s-ar recomanda ca în momentul în care persoana din fața ta îți comunică un anumit lucru sau comandă un anumit fel de mâncare, gândul tău să zboare la fostul partener. Acest aspect nu înseamnă nimic altceva decât că nu ești cu adevărat pregătită pentru o nouă relație. Trebuie să te asiguri că ai încheiat orice legătură cu trecutul, fie că este vorba despre un anumit contact sau socoteli mentale.

De asemenea, un moment potrivit de a începe noua relație este și momentul în care stima ta de sine și încrederea sunt ridicate la un nivel înalt. Nu poți merge la o întâlnire și să te gândești la anumite greșeli pe care le poți face sau pe care le-ai făcut într-o relație anterioară, și să reușești să te bucuri cu adevărat de respectiva întâlnire. Bineînțeles că acesta este un proces de lungă durată, motiv pentru care se și recomandă să nu intre într-o noua relație la o scurtă perioadă după ce a avut loc despărțirea, însă cu toate acestea nu este imposibil. Astfel, totul va depinde în totalitate de propria ta persoană, și cât de repede vei deveni conștientă de calitățile pe care le ai, calități care te vor ajuta totodată să îți fixezi și anumite obiective în legătură cu viitorul partener, dar și cu viitoarea relație.

Nu în ultimul rând, înainte de a începe o nouă relație, ar trebui să fii sinceră, în principal, cu propria ta persoană. Această sinceritate are legătură în special cu faptul că, dat fiind faptul că poate ai avut o perioadă mai lungă în care nu ai mai avut o relație, însă îți dorești una serioasă de această dată, ar trebui să te întrebi și să decizi totodată dacă ești dispusă să îți schimbi anumite obiceiuri pentru viitorul partener. În mod inevitabil această noutate în viața ta îți va schimba puțin obiceiurile de zi cu zi, însă dacă îți dorești cu adevărat să intri într-o noua relație, ar trebui să fii pregătită să accept și anumite aspecte venită din partea noului partener. În caz contrar, și acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui totuși să nu intri într-o noua relație, încă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

depaseste o despartire mai usor
Cum să treci mai ușor peste o despărțire în 2024[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Intrebări pentru prima întâlnire. Te vor ajuta să-l cunoști mai bine

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies