Cum să verifici prospețimea fructelor de pădure. Trucul simplu pentru cumpărături la piață

Cum să verifici prospețimea fructelor de pădure. Trucul simplu pentru cumpărături la piață
Cum să verifici prospețimea fructelor de pădure. Trucul simplu pentru cumpărături la piață

Fructele de pădure pot deveni un lux costisitor, mai ales atunci când sunt achiziționate în afara sezonului.

 De aceea, nimeni nu dorește să se confrunte cu dezamăgirea de a descoperi că afinele, zmeura, căpșunile sau murele pe care le-au cumpărat se mucegăiesc și se deteriorează într-un timp scurt. Descoperă modalități prin care poți verifica prospețimea fructelor de pădure.

Adesea, este posibil să cumperi fructe care sunt prea coapte și se deteriorează rapid după achiziție. Dacă te regăsești printre consumatorii care se confruntă des cu această situație, ar fi util să poți identifica fructele de pădure proaspete.

Tot ce ai nevoie este o atenție sporită și puțină răbdare.

Citește și: Paste carbonara cu somon, o întorsătură delicioasă a preparatului clasic. O combinație rafinată ce te va cuceri de la prima degustare!

Metode prin care poți verifica dacă fructele de pădure sunt proaspete

Fructele de pădure sunt extrem de populare în numeroase diete, datorită conținutului lor bogat în vitamine, minerale și nutrienți.

Acestea reprezintă o excelentă sursă de antioxidanți, care contribuie la protejarea celulelor și pot reduce riscul de îmbolnăvire.

La doar câteva zile de la achiziționare, fructele de pădure pot dezvolta mucegai și se pot deteriora rapid. Recomandat este să le consumi în întregime într-o singură masă sau să le elimini înainte de a se strica complet.

Atunci când vrei să găsești cele mai proaspete fructe de pădure, încearcă să selectezi cele care au o culoare vibrantă, sunt ferme și nu prezintă pete vinete.

Asigură-te că sunt consistente și nu au nuanțe prea închise.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Atenție la petele de mucegai

Dacă observi că unul dintre fructele dintr-o cutie prezintă o creștere de mucegai alb și pufos, este un semn că fructul respectiv s-a deteriorat. Este posibil ca și celelalte fructe cu care intră în contact să înceapă să se mucegăiască la scurt timp după.

Acest lucru are loc deoarece fructele de pădure conțin o cantitate mare de apă și zahăr, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiurilor. Pe măsură ce fructele încep să se deterioreze, devin moi și se lipesc de fundul recipientelor. Prin urmare, un recipient cu fructe de pădure care nu se lipesc indică faptul că acestea sunt proaspete.

În cazul în care descoperi mucegai pe fructele de pădure, este recomandat să nu le consumi, indiferent de tipul lor.

Fructele de pădure cu mucegai, inclusiv căpșunile, pot cauza probleme de sănătate sau pot declanșa reacții alergice.

Examinează șervețelul absorbant de pe fundul caserolei

Verificarea prezenței unui șervețel absorbant în partea inferioară a caserolei este una dintre metodele de bază pentru a determina prospețimea fructelor de pădure. În majoritatea cazurilor, vei găsi un șervețel absorbant în partea de jos a coșurilor cu fructe de pădure.

Dacă atunci când întorci coșul cu fructe de pădure cu susul în jos, acestea se lipesc de șervețelul absorbant, este un indiciu că fructele de pădure au început să se deterioreze.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Șervețelul absorbant este impregnat cu argilă și minerale, având rolul de a contribui la reducerea risipei alimentare. Funcționează prin absorbția etilenei, un hormon de coacere responsabil de dezvoltarea mucegaiului în fructe.

Recomandat este să selectezi o caserolă cu fructe de pădure care nu prezintă lipire de absorbant. Acest aspect indică faptul că absorbantul nu a captat în cantitate mare etilena. Prin urmare, fructele de pădure nu au început procesul de deteriorare.

Citește și: Ardei umpluți. Niciodată nu trebuie să uiți rețeta delicioasă din copilărie!

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon. Bucură-te de o explozie de verdețuri într-o supă rafinată!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies