Cum scapi de firele crescute sub piele

Cum scapi de firele crescute sub piele
Cum scapi de firele crescute sub piele

Află din rândurile următoare cum poți scăpa de firele crescute sub piele.

Firele crescute sub piele reprezintă una dintre probleme majore ale doamnelor și domnișoarelor. Din păcate, această problemă este des întâlnită și pe lângă aspectul inestetic, poate duce la alte complicații, cum ar fi foliculita. Astfel, firele de păr crescute sub piele se pot inflama și pot apărea niște umflături roșii mici sau coșuri cu cap alb.

De aceea, este foarte important să rezolvăm această problemă înainte să se agraveze și să ne cauzeze alte probleme de ordin medical.

Descoperă din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre firele crescute sub piele, care sunt cauzele ce duc la apariția acestora, cum poți să scapi de ele în confortul propriei locuințe sau ce tratamente profesionale poți să folosești pentru a avea un rezultat sigur garantat.

De ce apar firele crescute sub piele

Apariția firelor crescute sub piele ține de o serie de factori.

Unii dintre ei sunt de ordine genetică sau hormonală, iar alții au legătură cu modalitatea de epilare.

Astfel, persoanele care au firul de păr mai gros și mai ondulat sunt mai predispuse la apariția firelor de păr sub piele. De asemenea, dezechilibrele hormonale pot cauza la rândul lor tot felul de modificări ale pilozității, iar firele de păr crescute sub piele sunt o manifestare a acestora.

În ceea ce privește modalitatea de epilare, din păcate, cele mai comune metode de epilare pe care le folosim agresează foarte tare pielea, iar astfel în momentul în care scăpăm de pilozitatea în exces, de fapt, sporim apariția firelor de păr crescute sub piele.

În această categorie se încadrează epilatul cu ceară, cel cu epilatorul, care au ca efect smulgerea firelor de păr, dar și lama poate determina apariția acestui fenomen.

Cum scapi acasă de firele crescute sub piele

Citește și: Pasta de zahăr pentru epilat- la salon sau acasă? Unde să urmezi acest tratament cosmetic

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cum scapi de firele crescute sub piele
Cum scapi de firele crescute sub piele[Sursa foto: freepik]

Există o serie de metode naturale de a scăpa de firele crescute sub piele, dacă deja te confrunți cu această problemă.

Toate acestea se bazează pe extragerea firelor de păr de sub piele, dar folosind modalități mai blânde cu ele, care să nu traumatizeze zona respectivă.

În primul rând, dacă zona din jurul firelor de păr este deja inflamată, atunci poți aplica o compresă cu apă caldă pentru a înmuia țesutul inflamat. Las-o să acționeze timp de 5 minute, lasă zona liberă alte 5 minute, iar apoi repetă procesul de mai multe ori pe zi până când firele de păr revin la suprafață astfel încât să le poți smulge.

Exfolierea pielii înainte de epilare constituie o altă metodă foarte eficientă atât pentru a preveni apariția firelor de păr crescute sub piele, cât și pentru a trata această problemă.

Poți să folosești un exfoliant din comerț sau un exfoliant natural cu sare de mare. Tot ce trebuie să faci este umezești zona respectivă, iar apoi să masezi ușor cu exfoliantul respectiv zona afectată.

Bicarbonatul de sodiu este un produs cu multiple beneficii, având proprietăți antibacteriene și exfoliante. Astfel, acest produs nelipsit din locuința oricărei gospodine, poate fi folosit și pentru a trata problema firelor de păr crescute sub piele. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă naturală din bicarbonat de sodiu și apă, pe care să o aplici prin mișcări de frecare pe zona afectată. Las-o să acționeze 5 minute, iar apoi clătește. Repetă procesul până când firele de păr crescute sub piele vor dispărea.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Tratamente profesionale pentru firele crescute sub piele

Citește și: 4 Motive să alegi epilarea definitivă. Află în ce moment este recomandată

Tratamente profesionale pentru firele crescute sub piele
Tratamente profesionale pentru firele crescute sub piele[Sursa foto: freepik]

Epilarea definită este unul dintre cele mai eficiente tratamente profesionale pentru firele de păr crescute sub piele. Acest procedeu are multiple beneficii asupra pielii, iar pe lângă faptul că te scapă de firele crescute sub piele, în timp, nu vei mai avea nevoie de alte metode de epilare pentru că pilozitatea în exces va fi doar o amintire urâtă.

În cazul în care preferi o variantă mai puțin costisitoare, poți să încerci și un peeling de corp profesional pentru a scăpa de firele de păr crescute sub piele.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum sa previi cresterea firelor de par sub piele: solutii eficiente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies