Acneea este o problema des intalnita atat in randul tinerilor, cat si la adulti. Aceasta problema a pielii nu se poate preveni, insa cu ajutorul specialistului se poate trata.
“Atunci când tratam un ten acneic, in primul rand facem o schema de tratament, care consta in procedura de la salon, cat si recomandarile pentru acasă. Ceea ce face zilnic adolescentul sau cel care are aceasta problema este foarte important.
Fiind o afecţiune dermatologica se trateaza cu mare grija pentru a nu se infecta. Tratamentul urmareste înlăturarea infecţiei, diminuarea secreţiei sebacee, rehidratarea, iar in final refacerea aspectului estetic al pielii. Folosim frecvent electrodermul, care dezinfecteza, închide porii, calmează si este recomandat periodic (săptămânal). Recomand controlul unui specialist, sub nici o forma interventia personala. Este foarte important regimul alimentar, in paralel cu tratamentul pentru dezincrustare, prin ionizare, raze ultraviolet si IPL (lumina intens pulsata), cu produse specific tenului acneic”, spune cosmeticianul Anca Miclea pentru Realitatea.net.“Pubertatea este o etapa biologica. Pe parcursul acestei etape, datorita perturbărilor hormonale la nivelul pielii apare seboreea, acneea juvenila. Tulburările hormonale si digestive măresc sensibilitatea organismului fata de infecţiile stafilococice. Acestea determina o hipertrofiere a glandelor sebacee si o stimulare a secreţiei de sebum la care se adaugă inflamaţia cronică a foliculilor pilosebacei”.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro