Majoritatea legumelor si fructelor din comert sunt tratate cu substante chimice care le fac periculoase pentru oamenii care le consuma zilnic.
1. Bicarbonatul de sodiu.
Adauga trei sau patru lingurite de praf de bicarbonat de sodiu intr-un vas in care ai asezat legumele si fructele. Le lasi cateva minute in aceasta solutie apoi le speli bine cu apa rece.
2. Apa cu otet
Umple un bol mare cu apa in care toarna otet de mere.
La un litru de apa se va adauga aproximativ o lingura de otet. Legumele si fructele se vor lasa 10 minute in apa cu otet apoi se vor scoate si se vor clati bine tot cu apa rece. In cazul legumelor mai greu de curatat, cum ar fi cartofii, morcovii sau pastarnacul, puteti folosi o perie curata pentru a le curata.
Sursa
1. Bicarbonatul de sodiu.
Adauga trei sau patru lingurite de praf de bicarbonat de sodiu intr-un vas in care ai asezat legumele si fructele. Le lasi cateva minute in aceasta solutie apoi le speli bine cu apa rece.
2. Apa cu otet
Umple un bol mare cu apa in care toarna otet de mere. La un litru de apa se va adauga aproximativ o lingura de otet.
Legumele si fructele se vor lasa 10 minute in apa cu otet apoi se vor scoate si se vor clati bine tot cu apa rece. In cazul legumelor mai greu de curatat, cum ar fi cartofii, morcovii sau pastarnacul, puteti folosi o perie curata pentru a le curata.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro