Cum se acordă primul ajutor în avion. ”Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport.”

Cum se acordă primul ajutor în avion. ”Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport.”
Cum se acordă primul ajutor în avion

Cum siguranța este primordială în timpul unui zbor cu avionul, fiecare pasager este nevoit să știe cum se poate salva în cazul unei aterizări de urgență.

Ruxandra Mihai, fostă stewardesă, cu o carieră de 32 de ani în domeniul aviației, a fost invitată în cadrul emisiunii “Dimineața cu noi” de la Kanal D, pentru a vorbi despre problemele ce pot interveni în timpul zborului cu avionul.

Care este poziția corectă pe scaun, în cazul unei aterizări de urgență

Specialista a discutat despre cum este corect să se procedeze în avion, în cazul unei aterizări de urgență.

Oamenii trebuie să aibă în vedere poziția pe care o au pe scaun, cât și poziția bebelușilor de la bord. Poziția trebuie să fie cu picioarele pe podea, mâinile sprijinite de scaunul din față, iar capul să fie între mâini. Totodată, în cazul copiilor mici, ei trebuie ținuți cu fața spre exterior în direcția zborului, protejându-le capul cu o mână, iar spatele lipit de abdomenul mamei.

“În cazul unei situații neplăcute, noi primim din partea comandantului niște comenzi, iar șefa de cabină verifică starea de alertă.

În cazul unei aterizări de urgență cu timp de pregătire, picioarele sunt pe podea, mâinile sunt sprijinite de scaunul din față și capul între mâini, asta este poziția pasagerilor. În cazul în care avem copilași, trebuie să le protejăm capul și nu trebuie să-i sufocam, îi punem cu fața spre exterior, ținându-i doar cu o singură mână. Așadar, în cazul unei situații de urgență, fața bebelușului este spre direcția de zbor, spre cabină de pilotaj, iar spatele lui este lipit de abdomenul mamei”, a
precizat ea.

Citeste si: Cum să organizezi o vacanță cu cei mici în străinătate. „Nu plec de acasă fără antitermice”

Cum se acordă primul ajutor în avion[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Cum se folosesc măștile de oxigen și vesta de salvare

Maștile de oxigen se folosesc mai întâi pe propria persoană pentru siguranță, iar mai apoi se pot ajuta și celelalte persoane de la bord.

În cazul vestei de salvare, pe care o folosim doar atunci când urmează o aterizare în apă, ele se scot de sub scaune la ordinul însoțitorilor de bord, și mai apoi se umflă cu ajutorul unei plăcuțe roșii aflate pe partea din față. Un lucru important de știut este faptul că adulții părăsesc avionul fără vesta de salvare umflată, iar vesta copiilor nu părăsește interiorul avionului fără a fi umflată înainte.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Masca de oxigen se pune întâi ție, și apoi îi ajuți și pe cei din jurul tău, ca să pot să îi protejezi și să-i salvezi pe ceilalți, trebuie ca tu în primul rând să fii în siguranță. Vesta de salvare este necesară în cazul unei aterizări pe apă.

Aceasta se află sub scaunele dumneavoastră, și numai cu indicațiile echipajului vesta de salvare se scoate, se îmbracă și se fixează strâns de mijloc, cu un cordon reglabil. Vesta se umflă trăgând brusc de plăcuța roșie aflată în față, sau suflând în tuburile de cauciuc. Vesta este prevăzută și cu un fluier și cu un bec de semnalizare. Vestele se umflă la indicația echipajului pentru adulți numai după ce au părăsit aeronava, iar vestele copiilor trebuie umflate în interiorul avionului”,  a
spus specialista.

Citeste si: Cum să faci o reclamație unei companii aeriene pentru zbor

Cum se acordă primul ajutor în avion[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce să vizitezi în Seychelles. “Există o mică insulă care este locuită de un singur resort luxury, unde ajungi numai dacă ai aprobarea să mergi cu elicopterul."

Sfaturi pentru un zbor liniștit

Pentru a beneficia de un zbor cât mai plăcut și lipsit de incidente, specialista a oferit câteva sfaturi pentru pasageri. Unul dintre sfaturi a fost acela de a nu consuma alcool înainte sau în timpul unui zbor, deoarece acesta va deshidrata foarte tare, și va accentua starea de frică de zbor. Totodată, pentru a scădea prin glutiție presiunea din urechi, este recomandat ca înainte de aterizare să se mestece o gumă de mestecat, sau să se consume câteva bomboane. Pentru frica de zbor este recomandată situarea la un loc lângă culoar, departe de geam. Pasagerii se mai pot relaxa în timpul zborului citind o carte sau conversând cu partenerii de zbor, sau gândindu-se la ce urmează să facă în următoarea călătorie.

Citeste si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cum se acordă primul ajutor în avion[Sursa foto: freepik]

Citeste si: „Am așteptat șase ore în aeroport”. Eliza Natanticu, la un pas să nu ajungă la concert. Cum a procedat vedeta

“Incidentele aviatice cu accidente majore sunt destul de reduse. Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport. Cred că ar trebui să vă concentrați de fiecare dată când călătoriți, pe călătoria în sine. Gândiți-vă la destinație, răsfoiți o carte, nu beți alcool pentru că alcoolul deshidratează, și veți fi și mai speriați decât sunteți. Nu stați la geam pentru a nu vă fie frică, stați pe un scaun la culoar. Încercați să faceți conversații cu partenerii de călătorie, dacă aveți o problemă și sunteți puțin răciți vă sfătuiesc pentru aterizare să mestecați gumă de mestecat, sau să mâncați niște bomboane, deoarece prin glutiție presiunea din urechi scade”,  a încheiat ea.

Citeste si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”

Cum se acordă primul ajutor în avion[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies