Cum siguranța este primordială în timpul unui zbor cu avionul, fiecare pasager este nevoit să știe cum se poate salva în cazul unei aterizări de urgență.
Ruxandra Mihai, fostă stewardesă, cu o carieră de 32 de ani în domeniul aviației, a fost invitată în cadrul emisiunii “Dimineața cu noi” de la Kanal D, pentru a vorbi despre problemele ce pot interveni în timpul zborului cu avionul.
Care este poziția corectă pe scaun, în cazul unei aterizări de urgență
Specialista a discutat despre cum este corect să se procedeze în avion, în cazul unei aterizări de urgență.
“În cazul unei situații neplăcute, noi primim din partea comandantului niște comenzi, iar șefa de cabină verifică starea de alertă.
Citeste si: Cum să organizezi o vacanță cu cei mici în străinătate. „Nu plec de acasă fără antitermice”
Citeste si: Ce nu se poate lua în bagajul de mână
Cum se folosesc măștile de oxigen și vesta de salvare
Maștile de oxigen se folosesc mai întâi pe propria persoană pentru siguranță, iar mai apoi se pot ajuta și celelalte persoane de la bord.
În cazul vestei de salvare, pe care o folosim doar atunci când urmează o aterizare în apă, ele se scot de sub scaune la ordinul însoțitorilor de bord, și mai apoi se umflă cu ajutorul unei plăcuțe roșii aflate pe partea din față. Un lucru important de știut este faptul că adulții părăsesc avionul fără vesta de salvare umflată, iar vesta copiilor nu părăsește interiorul avionului fără a fi umflată înainte.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Masca de oxigen se pune întâi ție, și apoi îi ajuți și pe cei din jurul tău, ca să pot să îi protejezi și să-i salvezi pe ceilalți, trebuie ca tu în primul rând să fii în siguranță. Vesta de salvare este necesară în cazul unei aterizări pe apă.
Citeste si: Cum să faci o reclamație unei companii aeriene pentru zbor
Sfaturi pentru un zbor liniștit
Pentru a beneficia de un zbor cât mai plăcut și lipsit de incidente, specialista a oferit câteva sfaturi pentru pasageri. Unul dintre sfaturi a fost acela de a nu consuma alcool înainte sau în timpul unui zbor, deoarece acesta va deshidrata foarte tare, și va accentua starea de frică de zbor. Totodată, pentru a scădea prin glutiție presiunea din urechi, este recomandat ca înainte de aterizare să se mestece o gumă de mestecat, sau să se consume câteva bomboane. Pentru frica de zbor este recomandată situarea la un loc lângă culoar, departe de geam. Pasagerii se mai pot relaxa în timpul zborului citind o carte sau conversând cu partenerii de zbor, sau gândindu-se la ce urmează să facă în următoarea călătorie.
“Incidentele aviatice cu accidente majore sunt destul de reduse. Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport. Cred că ar trebui să vă concentrați de fiecare dată când călătoriți, pe călătoria în sine. Gândiți-vă la destinație, răsfoiți o carte, nu beți alcool pentru că alcoolul deshidratează, și veți fi și mai speriați decât sunteți. Nu stați la geam pentru a nu vă fie frică, stați pe un scaun la culoar. Încercați să faceți conversații cu partenerii de călătorie, dacă aveți o problemă și sunteți puțin răciți vă sfătuiesc pentru aterizare să mestecați gumă de mestecat, sau să mâncați niște bomboane, deoarece prin glutiție presiunea din urechi scade”, a încheiat ea.
Citeste si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”