Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului

Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului
Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului

Tarotul este una dintre cele mai populare practici de divinație și, deși ocultiștii au desenat cărțile alegorice timp de secole

Tarotul este una dintre cele mai populare practici de divinație și, deși ocultiștii au desenat cărțile alegorice timp de secole, acum apar peste tot pachete ilustrate. Estetismul intrinsec al acestei arte străvechi a revitalizat interesul pentru tarot și, după ce ai văzut atâtea lecturi de tarot pe TikTok, poate că ești gata să începi propria ta practică. La urma urmei, manichiura de tarot este chiar un lucru.

În ciuda omniprezenței sale, totuși, arta poate părea încă evazivă și confuză.

Ce este mai exact tarotul? Ce înseamnă cărțile și cum sunt folosite? Nu vă îngrijorați: elementele fundamentale sunt ușor de înțeles. Iată ce ar trebui să știe orice începător despre istoria tarotului, precum și sfaturi și trucuri pentru a începe practica ta unică.

Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului
Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului[Sursa foto: PixaBay]

De unde provine tarotul?

În mod surprinzător, este un meșteșug relativ modern. Deși pachetele de tarot datează din anii 1400, cărțile picturale au fost folosite inițial pentru jocuri, mai degrabă decât pentru prezicere.

Cartomanția, sau ghicitul norocului prin utilizarea cărților de joc, nu a fost de fapt dezvoltată până în 1785, când ocultistul francez Jean-Baptiste Alliette- cunoscut sub pseudonimul Etteilla, inversarea numelui său de familie- a creat legături cuprinzătoare între cărțile ilustrate, astrologie și tradiția egipteană antică.

În secolul următor, misticii și filozofii au continuat să extindă rolul tarotului. La sfârșitul anilor 1890, mai mulți ocultiști cu sediul la Londra au format Ordinul Hermetic al Zorilor de Aur, unul dintre grupurile responsabile de renașterea magică modernă.

Doi dintre fondatorii grupului, soțul și soția MacGregor și Moina Maters, au scris un manual care detalia puterea simbolică a tarotului, intitulat Cartea T.

În 1909, Arthur Edward Waite și Pamela Colman Smith au conceput și publicat un pachet de tarot bazat în mare măsură pe învățăturile Ordinului Hermetic al Zorilor de Aur. Acest pachet atemporal este cunoscut în mod obișnuit sub numele de pachetul Rider-Waite și este încă cea mai populară variantă de tarot atât pentru cititorii de cărți începători, cât și pentru cei profesioniști.

În 1943, ocultistul Aleister Crowley (nemesisul autodeclarat al lui Arthur Edward Waite) și Lady Frieda Harris au publicat propria lor interpretare a tarotului Ordinului Hermetic al Zorilor de Aur. Pachetul lor Thoth, numit după zeul egiptean al alfabetului, încorporează simbolistica astrologică specifică în fiecare carte, legând practica divinatorie de cosmos.

Care este diferența dintre cărțile din Arcanele Majore și cele din Arcanele Mici?

Haideți să vorbim despre structura pachetului și despre semnificațiile cărților sale.

Orice practică magică- tarot, astrologie sau vrăjitorie- se bazează pe axioma hermetică "cum e sus, așa e jos". Cu alte cuvinte, macrocosmosul cosmosului se reflectă în microcosmosul experienței individuale. În consecință, întregul univers există în cadrul unui pachet de tarot, fiecare carte reprezentând o persoană, un loc sau un eveniment. Aceste simboluri sunt reprezentate atât în cărțile din Arcanele Majore, care vorbesc despre marile secrete, cât și în cărțile din Arcanele Mici, care vorbesc despre secrete mai mici.

Cărțile din Arcanele Majore reprezintă influențe monumentale, revoluționare. Ele punctează călătoriile noastre și fiecare dintre ele reprezintă de una singură un mesaj puternic, reprezentând mișcări care schimbă viața și care definesc începutul sau sfârșitul unor cicluri. Aceste cărți dinamice apar în timpul tranzițiilor majore, semnalând momente distincte de transformare. Cărțile sunt numerotate pentru a reprezenta stații în cadrul călătoriei noastre mai mari prin viață; ordinea lor cronologică dezvăluie trecerea timpului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pe de altă parte, cărțile din Arcanele Mici reflectă chestiuni cotidiene. Aceste cărți înfățișează oameni obișnuiți care se angajează în activități banale, cum ar fi dansul, băutura, somnul sau certurile. Ele sugerează acțiuni declanșate de comportamente umane și apar în timpul unor tranziții ușoare care pot fi temporare sau care au doar o influență minoră.

Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului
Cum se citesc cărțile de tarot: Ghidul începătorului[Sursa foto: PixaBay]

Câte cărți de tarot există?

Cărțile din Arcanele Mici sunt împărțite în patru suite, fiecare conținând zece cărți numerotate și patru cărți de curte. În Arcanele Mici, numărul cărții dezvăluie stadiul unui eveniment: Asul reprezintă începutul, în timp ce cifra 10 simbolizează sfârșitul. În mod similar, progresia cărților de curte demonstrează înțelegerea noastră a circumstanțelor la nivel individual, reprezentând fie tipuri de personalitate, fie persoane reale. Pagina (sau Prințesa, în unele pachete), Cavalerul, Regina și Regele interpretează circumstanțele cu niveluri tot mai mari de înțelegere și înțelepciune.

Suitele (Baghete, Pentacule, Săbii și Cupe) corespund propriilor domenii unice ale vieții și elementelor astrologice. Baghetele simbolizează pasiunea și inspirația (care corespund elementului foc), Pentaculele reprezintă banii și realitățile fizice (care corespund elementului pământ), Săbiile înfățișează intrigi intelectuale (care corespund elementului aer), iar Cupele ilustrează chestiuni emoționale (care corespund elementului apă). Aceste costume dezvăluie ce sfere de influență sunt activate, oferind îndrumări cu privire la modul în care să gestionați cel mai bine orice circumstanțe aflate la îndemână.

Cum pot începe să citesc cărțile?

Împreună, cărțile din Arcanele Majore și Mici creează un limbaj pictural cuprinzător. Este important să ne amintim că toate răspunsurile pe care le căutăm există în mod înnăscut în pachet, fiecare carte ilustrând o persoană, o circumstanță sau un rezultat potențial. Deoarece nu există puzzle-uri secrete sau agende ascunse cu tarotul, abilitatea de a discerne semnificația se află în propria interpretare narativă.

Înainte de orice lectură, asigurați-vă că amestecați (sau "curățați") pachetul de cărți. Acest gest deliberat ar trebui să devină o meditație. Simțiți fizicalitatea cărților în mână, vizualizându-vă întrebarea. Dacă citiți pentru o altă persoană, folosiți acest moment de reflecție pentru a ajunge la rădăcina situației sale și pentru a vă ajuta să formulați întrebări specifice pentru ea. Luați atâta timp cât aveți nevoie. Curățarea pachetului este un prim pas esențial în citirea cărților de tarot, deoarece deschide calea între dimensiunile spirituale. Ori de câte ori sunteți gata, tăiați cărțile în trei și reordonați teancul, cu fața în jos. Pe pânza preferată (fiți prețios cu pachetul de tarot), pregătiți-vă să trageți cărțile pentru "răspândirea" voastră de tarot.

Care sunt diferitele tipuri de cărți de tarot?

"Răspândirea cu trei cărți" este una dintre cele mai simple și mai eficiente răsfrângeri de tarot. Puteți ajusta categoriile pentru a se potrivi oricărei situații (trecut, prezent, viitor; dumneavoastră, cealaltă persoană, relația; oportunități, provocări, rezultate; minte, corp, spirit). Cărțile și pozițiile lor corespunzătoare vor expune fără efort legăturile și dinamica. Dar, înainte de a citi explicația directă a fiecărei cărți, ia-ți un moment pentru a-ți crea propria poveste bazată pe observație. Cum vă fac să vă simțiți cărțile pe care le-ați tras? Care sunt culorile și simbolurile? Dacă există personaje, acestea sunt orientate unul spre celălalt sau unul spre celălalt? Ilustrațiile par coezive sau dezarticulate?

Bineînțeles, există multe răspândiri de cărți de tarot dincolo de tragerea celor trei cărți. Cititorii profesioniști de cărți de tarot optează adesea pentru "răspândirea crucii celtice", care folosește 10 cărți și, după cum sugerează și numele, seamănă cu forma unei cruci celtice. Răspândirea cu 10 cărți vă permite să priviți nu doar trecutul, prezentul și viitorul, ci și provocările, influențele exterioare și chiar și rezultatele.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pentru începători (deși, sincer, chiar și cititorii de tarot experimentați fac acest lucru), o tragere de o carte pe zi va fi suficientă la început pentru a vă obișnui cu această practică. Această metodă presupune alegerea unui moment al zilei (de obicei dimineața) și întrebarea simplă adresată cărților: "Ce trebuie să știu astăzi?" sau "Cum ar trebui să-mi concentrez energia astăzi?". Această metodă este eficientă, ușor de ținut pasul cu ea și, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța cărțile.

Deși fiecare carte are asocieri clasice, cea mai puternică resursă disponibilă este intuiția ta. Observați-vă reacția emoțională imediată: Instinctul vă va informa studiul și vă va întări memoria picturală. În cele din urmă, vă veți dezvolta propriile sisteme și tipare, iar cărțile individuale vor purta semnificații specifice dumneavoastră. Poate cartea Diavolului va ajunge să reprezinte un fost iubit, în timp ce Doi de băț va simboliza un nou loc de muncă. Lexicul tău distinctiv îți va informa lecturile, permițându-ți să creezi narațiuni specifice care pot fi aplicate în orice circumstanță sau situație.

Cum aleg un pachet de cărți?

Nu ducem lipsă de punți de tarot uimitoare și dinamice. De la jumătatea secolului al XX-lea, au fost publicate sute- dacă nu chiar mii- de punți frumoase. Pachetul Tarot de Marseille este o reproducere elegantă a unui pachet clasic francez; pachetul Motherpeace surprinde perfect spiritul eteric al anilor 1970; pachetul Black Power pune în evidență celebrii luminari negri.

Unii cititori de tarot cred că primul pachet de cărți ar trebui să vă fie dăruit. Deși toată lumea iubește cadourile, nu există nimic mai valoros decât să te răsplătești cu magia divinației, așa că eu spun că ar trebui să savurezi ocazia de a-ți alege primul pachet. Cu atât de multe opțiuni încântătoare disponibile, cea mai importantă variabilă este legătura ta unică cu cărțile.

De unde pot cumpăra cărți de tarot?

Fie că faceți cumpărături online sau în persoană, observați-vă emoțiile în timp ce răsfoiți diferite pachete de tarot. Cea pe care o luați în considerare vă face să vă simțiți entuziasmat? Îngrijorător? Confuz? Aveți încredere în intuiția dumneavoastră: Considerația dvs. atentă vă va ghida în cele din urmă interpretarea cărților. Explorați imaginile: Sunteți fermecat de reprezentările clasice sau moderne? Observați simbolurile: Sunt atrăgătoare? Nu uitați că nu există o ierarhie a cărților de tarot, așa că asigurați-vă că alegeți orice carte care vă încântă cu adevărat sufletul.

Citește și: Greșelile din viața trecută pot fi corectate în funcție de data nașterii

Citește și: 12 semne zodiacale: datele și trăsăturile de personalitate ale fiecărui semn stelar



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies