Asa faci cea mai buna paine, exact ca la manastire. Iata secretul crustei rumene si lucioase.
Ingrediente:
1 kg faina de grau
o lingurita de sare
50 gr drojdie de bere
apa
Mod de preparare:
1. Freaca putin drojdia cu niste sare, apoi pune-o in putina faina si omogenizeaza. Acopera si lasa la dospit.
2. In momentul in care drojdia incepe sa faca spuma, pune-o peste restul de faina si incorporeaza si restul de sare.
3. Apa trebuie pusa pe parcurs, cate putin.
4. Cand aluatul e suficient de elastic si de "legat", se face semnul crucii pe el, se acopera si se tine intr-un loc cald, la dospit.
5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua sau mai multe, se pune fiecare bucata in cate o tava si se cresteaza de doua-tri ori.
6. Se unge cu putina apa fiecare paine, apoi se baga in cuptor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro