A început o perioadă aglomerată pentru gospodine, deoarece este sezonul în care se prepară dulceața și murăturile, Pe lângă acestea, ardeii copți se numără printre preparatele preferate ale românilor. Cu toate acestea, mulți se feresc să îi prepare, deoarece poate fi destul de dificil, din cauza timpului îndelungat.
Din fericire, există câteva trucuri, pentru ca ardeii copți să fie delicioși, fără prea mult efort.
Cum să vă bucurați de ardei copți gustoși
Citeste si: George Tănase, discuții în “ZigZag”, cu celebrități din România, pe canalul de YouTube theXclusive
Ardeii copți sunt un aliment delicios, indiferent dacă sunt puși la borcan, sau sunt serviți ca atare. Cu toate acestea, procesul de preparare necesită multă răbdare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum se prepară ardeii copți în cuptor
Citeste si: Mihai Rogojan s-a căsătorit cu partenera lui. Cei doi se cunoșteau de 30 de ani
Din fericire, există o soluție pentru a scăpa de fumul din casă, atunci când preparăm ardeii. O variantă foarte utilă este coacerea legumelor în cuptor. Tot ce trebuie să faceți este să așezați ardeii pe o tavă, la distanță unii de alții, punând mai întâi folie de aluminiu sub ei. Tava va fi introdusă în cuptor, la circa 10 cm distanță față de sursa de căldură. Ardeii vor fi lăsați în cuptor până când coaja se înnegrește foarte bine. Apoi, îi veți întoarce, în așa fel încât să se rumenească pe ambele părți.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Cum se curăță ardeii copți
Citeste si: Cele mai egoiste 5 zodii. Sigur ai si tu una in viata ta
După coacere, ardeii trebuie puși într-un bol, unde li se va adăuga sare. Vasul se acoperă cu o folie și se lasă 15 minute. În acest mod, coaja de pe ardei se va curăța mult mai ușor. Tot ce trebuie să faceți este să trageți ușor de codiță, iar cotorul se va desprinde cu ușurință. În cazul în care mai rămân câteva semințe în interior, puteți așeza un bol cu apă, iar apoi să adunați semințele, după ce v-ați înmuiat, din când în când, mâna în apă.