Sos marinara prăjit. Grăsime de slănină veche de săptămâni. O colecție de firimituri arse și alte resturi alimentare neidentificabile. Dacă ați încercat vreodată să curățați un aragaz - sau orice tip de plită cu grătare - atunci știți cât de problematic poate fi să întârziați curățarea.
Cum se curăță grătarele de aragaz.
Acum, probabil că nu intenționați să renunțați la frecarea grătarelor aragazului de fiecare dată când curățați bucătăria. Poate că nu sunteți sigur cum să vă dezgoliți în mod eficient grătarele cuptorului.
Există o mulțime de modalități bune de a curăța grătarele cuptorului, dar singurul adevăr universal este că este întotdeauna mai bine să ajungeți la serviciul de curățare a grătarelor mai devreme decât mai târziu.
Deci: Cum, exact, puteți obține o plită nouă? Curățarea grătarelor aragazului este probabil o treabă mai ușoară decât credeți și vă promitem că nu vă va lua prea mult timp. (Da, vă încurajăm cu blândețe să faceți treaba, pentru că va merita efortul!)
Sunteți gata să faceți treaba pe care ați amânat-o? Iată cum să curățați grătarele aragazului, pas cu pas.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Lucruri de știut înainte de a începe
Grilele dvs. de aragaz sunt probabil fontă, deci tratați-le cu grijă pentru a preveni deteriorarea. Evitați să folosiți vată de oțel sau orice tampon metalic pentru curățat.
Și s-ar putea să fie de la sine înțeles, dar dacă utilizați substanțe chimice dure (cum ar fi amoniacul) pentru a curăța grătarele aragazului, clătiți întotdeauna cu apă fierbinte și săpun. Previneți ruginirea uscându-vă grătarele înainte de a le pune din nou pe plită.
Citeste si: Camerele de luat masa ar putea reveni în anul 2021!
Cum să curățați grătarul aragazului, pas cu pas. Iată cum să curățați grătarele de aragaz cu un amestec de apă cu săpun de casă:
Scoateți grătarele cuptorului de pe plită și puneți-le într-o chiuvetă goală
Cea mai ușoară parte! Asigurați-vă că sunt reci la atingere, apoi scoateți grătarele de pe plită și așezați-le într-o chiuvetă sau cadă goală. Dacă nu aveți o chiuvetă sau o cadă suficient de mari, puteți folosi și un coș de plastic.
Se amestecă o baie de apă cu săpun
Acoperiți grătarele din chiuvetă cu apă clocotită sau foarte fierbinte, plus un jet de săpun de vase. Lăsați grătarele să se înmoaie în apă cu săpun timp de 10 până la 15 minute pentru a tăia grăsimea.
Frecați cu un produs de curățare cu pulbere pentru a slăbi resturile în exces
După înmuiere și, dacă este necesar, utilizați un produs de curățare pe o perie rigidă (nemetalică), burete sau spălător de nailon fără zgârieturi și îndepărtați orice resturi de grăsime.
Clătiți, uscați și înlocuiți grătarele.
Clătiți grătarele curate, uscați-le bine cu o cârpă curată și așezați-le înapoi pe plită. Bine ca nou!