Cum se curăța instant arsura de pe aragaz. Trucul cu doar 3 ingrediente

Cum se curăța instant arsura de pe aragaz. Trucul cu doar 3 ingrediente
Cum se curăța instant arsura de pe aragaz. Trucul cu doar 3 ingrediente

Bucătăria reprezintă un medu facil pentru microbi și bacterii, de aceea trebuie dezinfectată foarte bine. Aragazul este zona care se murdărește cel mai rapid, în timp ce preparăm mâncare. Cu siguranță majoritatea gospodinelor au încercat diverși detergenți din comerț, însă nu multe îndepărtează murdăria rapid.

Cu toate acestea, nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe aceste soluții, deoarece există în fiecare casă, câteva ingrediente care ajută la curățarea aragazului.

Murdăria de pe aragaz, un impediment pentru curățenie

aragaz curatare
Cu ce ingredient puteți curăța aragazul[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii

Aragazul fiecărei bucătarii trebuie să fie întotdeauna curat și dezinfectat, deoarece acesta este locul unde se prepară mâncarea.

Dificultatea apare însă, în momentul în care acesta se murdărește foarte rapid, iar murdăria și arsura sunt cu greu eliminate. De cele mai multe ori, produsele de curățenie ajung să coste destul de mult. Din fericire, există câteva trucuri foarte utile pentru curățenie, în care aveți nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți în casă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum să speli aragazul, cu doar câteva ingrediente

trucuri curatat aragaz
Trucuri pentru curățarea aragazului[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ruby, declarații despre nuntă și copii. Ce planuri are vedeta

Arsura de pe aragaz reprezintă deseori un impediment în curățenia casei. Un truc foarte benefic este folosirea unui amestec, format din pastă de dinți, praf de copt și detergent. Se amestecă pasta de dinți cu praful de copt și cu orice detergent pe care îl aveți.

Soluția trebuie să se omogenizeze, iar apoi trebuie să frecați grilajul aragazului. Buretele pe care îl folosiți este foarte important, de aceea puteți opta pentru unul de sârmă. În cazul în care aragazul are pete de arsură, amestecul trebuie lăsat la înmuiat pentru cel puțin 3 ore, iar apoi trebuie să frecați, până ce petele dispar. Dacă vă doriți să curățați aragazul cu mare precizie, în fiecare loc mic, puteți opta pentru curățarea cu ajutorul unei periuțe de dinți.
În cazul în care zona nu s-a curățat, puteți lăsa amestecul să acționeze peste noapte, sau să repetați procedura, a doua zi. De asemenea, o cârpă cu apă poate ajuta în acest caz iar după ce o utilizați, trebuie să clătiți tot amestecul rămas pe grilaj. De asemenea, pentru un plus de dezinfectare, specialiștii recomandă să pui și puțin alcool sanitar în compoziție.

Citeste si: „Mă duc acasă și strâng” Ce decizie radicală a luat Gabriela Cristea

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies