Bananele caramelizate se servec mai ales la micul dejun. Este o rețetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă, în același timp.
Dacă v-ați săturat de un mic dejun clasic și vreți să încercați ceva delicios, care să vă dea energie pentru întreaga zi, noi vă sărim în ajutor, cu o rețetă divină! Bananele caramelizate sunt absolut delicioase și reprezintă o variantă perfectă pentru prima masă a zilei.
Banane caramelizate, un altfel de mic dejun
Nu mai știți ce să mâncați la micul dejun? Bananele sunt ideale, dar parcă simple nu vă fac prea tare cu ochiul, nu-i așa? Atunci dați-le o altă savoare și în doar câteva minute, veți avea pe masă cel mai bun mic dejun.
Vorbim despre bananele caramelizate. Cu siguranță ați auzit de ele, dar poate nu le-ați gustat simple, ci doar în prăjituri sau în torturi.
Ce poate fi mai ușor și mai gustos decât banane dulci și aromate, învăluite într-un caramel delicios? Aveți nevoie doar de banane, zahăr și de unt. Dacă vă place scorțișoara, o puteți adăuga peste banane, pentru o aromă și mai intensă.
De asemenea, puteți folosi esență de rom sau de migdale. Și nucile merg bine peste bananele caramelizate. Totul ține de preferințele fiecăruia. Important este să vă rupeți din timpul dumneavoastră măcar 10 minute dimineața, ca să vă preparați un mic dejun gustos.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 400 de grame de banane (cam 4 banane mai mari)
- 100 de grame de zahăr
- 30 grame de unt
- 100 de mililitri de apă
- zeamă de lămâie
- scorțișoară
Cum se prepară bananele caramelizate
Decojiți bananele și apoi tăiați-le în felii nici prea groase, dar să nu fie nici foarte subțiri. Într-o cratiță, puneți zahărul și lăsați-l să se caramelizeze.
Aveți grijă să nu se ardă. Trebuie doar să devină auriu. Apoi puneți untul peste zahăr și amestecați foarte bine. Începeți să adăugați și apa, puțin câte puțin, și lăsați-o să se evapore.
În acest timp, veți observa că zahărul se va topi. De-abia atunci puneți în tigaie feliile de banane și adăugați și zeama de lămâie, dar și scorțișoara.
Bananele se lasă aproximativ 5 minute pe fiecare parte, ca să se caramelizeze bine. Când sunt gata, scoateți bananele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.
Nu serviți din ele cât timp sunt fierbinți, pentru că riscați să vă ardeți și oricum nici nu veți simți așa cum trebuie gustul acestui desert.
Bananele caramelizate pot fi servite la micul dejun, alături de un iaurt dietetic, un iaurt cu fructe sau cu cereale sau, de ce nu, le puteți folosi drept umplutură pentru clătite.