Cojile de eclere trebuie să fie pufoase și dulci, pentru ca prăjitura să iasă excelent. Iată care este cea mai bună metodă pentru a prepara aluatul de eclere.
Eclerele reprezintă una dintre prăjiturile care ne-au îndulcit copilăria. Le puteți prepara și dumneavoastră acasă, dar înainte trebuie să știți toate secretele pentru a obține cele mai bune coji de eclere.
Cojile de eclere, baza unei prăjituri excelente
Citeste si: Rețetă de Macarons, celebrele prăjituri în culorile curcubeului
Atunci când mâncăm eclere, cu toții suntem încântați mai mult de cremă, decât de aluatul acestei prăjituri. Cu toate acestea, orice gospodină trebuie să acorde o atenție sporită cojilor de eclere, pentru că, de fapt, acestea reprezintă baza desertului.
Multe femei evită să prepare acasă cojile de eclere, de teamă că acestea nu vor ieși la fel de pufoase ca cele din cofetărie.
Țineți cont și de câteva sfaturi prețioase, înainte de a vă apuca să faceți cojile de eclere. Fiind vorba despre patiserie franțuzească, va fi puțin mai dificil de preparat, spre deosebire de alte deserturi, dar nu imposibil.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Untul trebuie tăiat cubulețe, înainte de a-l pune în aluat. Ouăle se adaugă doar după ce aluatul s-a răcit, pentru a nu se coagula. În plus, puneți ouăle unul câte unul și mixați bine după fiecare.
De asemenea, veți ști cu siguranță că aluatul de eclere este gata, atunci când se va desprinde singur de pe marginea cratiței.
Ingrediente pentru cojile de eclere
Citeste si: La ce temperatură se coc MACARONS
- 75 ml de lapte
- 75 ml de apă
- 60 g unt cu cel puțin 80% grăsime
- un praf de sare
- 120 g de făină
- 4 ouă
- zahăr
Cum se prepară cojile de eclere
Citeste si: Cum să faci acasă cojile pentru eclere. Top 3 reţete complete pentru un desert delicios
Citeste si: Cum se fac cele două creme pe care gospodinele le combină mereu în rețeta de eclere
Puneți laptele, apa, untul și sarea într-o cratiță și lăsați-o pe foc mic. În momentul în care vedeți că începe să fiarbă, adăugați făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic. În tot acest timp, cratița rămâne pe foc mic.
De-abia după ce ați încorporat toată făina, dați cratița la o parte de pe foc și lăsați aluatul să se răcească puțin. Apoi adăugați ouăle, unul câte unul, și mixați bine după fiecare ou adăugat.
Trebuie să obțineți un aluat cremos și moale, dar care să nu curgă. Puneți și puțin zahăr și amestecați bine, tot cu mixerul. Zahărul este opțional. Dacă vreți, puteți coace cojile de eclere fără zahăr, pentru că oricum cremele sunt destul de dulci .
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formați cojile de eclere, cu ajutorul unui poș. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 250 de grade, pentru aproximativ 15 minute. După ce trece această perioadă, reduceți temperatura cuptorului la 170 de grade și mai lăsați eclerele încă 20 de minute.
Aveți grijă să nu deschideți deloc ușa cuptorului! Când cojile de eclere sunt gata, le scoateți și le lăsați să se răcească. Eclerele se vor umple cu ce cremă doriți, doar după ce s-au răcit.
După ce le-ați umplut, trebuie să le lăsați la rece măcar o oră.