Cum se fac, de fapt, compoturile de vișine, caise, prune sau cireșe

Cum se fac, de fapt, compoturile de vișine, caise, prune sau cireșe
Cum se fac, de fapt, compoturile de vișine, caise, prune sau cireșe

Compoturile de vișine, de caise, de prune sau de cireșe se fac foarte repede și nu necesită conservanți. În plus, sunt alegeri sănătoase atunci când simțiți nevoia de dulce.

Încă de când eram copii, bunicile sau mamele noastre ne pregăteau din timp cât mai multe compoturi, pe care să le servim cu plăcere pe timpul iernii. Și dumneavoastră puteți face acest lucru pentru cei dragi. Indiferent că vorbim despre compotul de vișine, de cireșe, de caise sau de prune, toate sunt la fel de delicioase. 

Compoturile de casă, delicioase și ușor de preparat

Este adevărat că în zilele noastre putem găsi în magazine orice fel de compoturi, dar trebuie să fim conștienți că acestea sunt pline de conservanți și au foarte multe ingrediente, deloc prietenoase cu organismul nostru. 

Cu atât mai puțin recomandat este să cumpărați compoturi, dacă vreți să le dați să mănânce celor mici. Cel mai bine ar fi să preparați dumneavoastră compoturi din toate fructele care vă plac. 

Noi vă dezvăluim o rețetă clasică pentru compoturi, care nu necesită niciun pic de conservant. Puteți face compot de cireșe, de vișine, de caise sau de prune

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Totul ține de preferințele fiecăruia. Chiar dacă nu veți folosi conservant, vă garantăm că bunătățurile pe care le veți pregăti vor rezista multe luni, fără să se strice. 

Mai jos veți găsi ingredientele necesare pentru a prepara 5 borcane de compot, fiecare de câte 800 de mililitri. 

Ingrediente:

  • două kilograme de cireșe, vișine, caise sau prune
  • 300 de grame de zahăr
  • o păstaie de vanilie (pentru o aromă mai intensă)
  • 1,25 litri de apă

Cum se prepară compoturile de casă

Cel mai important aspect atunci când preparați compoturi este sterilizarea. Doar dacă respectați așa cum trebuie acest procedeu, compoturile vor rezista, chiar și fără conservant. 

Spălați foarte bine fructele, în apă rece. Apoi le puneți într-un castron, le acoperiți cu apă rece și le lăsați aproximativ o oră să stea așa. Acest procedeu este util pentru că, în cazul în care fructele au viermi, aceștia vor ieși la suprafață. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Între timp, sterilizați borcanele în care veți pune compoturile.

Dați drumul la cuptor și după ce spălați foarte bine borcanele și capacele, cu apă și cu detergent de vase, le puneți într-o tavă și le lăsați în cuptor aproximativ 15 minute. 

Apoi vă puteți apuca de fructele pentru compot. Alegeți fructele care sunt mai întregi și care nu prezintă urme de lovire. Pe acestea le veți pune în borcanele sterilizate. Dacă vreți, puteți să scoateți sâmburii la cireșe și la vișine sau le puteți pune întregi în compot. 

Într-o cratiță, puneți pe foc apa, zahărul și păstaia de vanilie și lăsați să fiarbă, până când veți observa că zahărul s-a topit. După aceea, lăsați puțin siropul să se răcească. 

Apoi îl turnați peste fructele pe care le-ați pus mai devreme în borcanele sterilizate. Înfiletați foarte bine capacele și băgați din nou tava cu borcane în cuptorul stins, unde le veți lăsa să se răcească.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies