Gogonelele în oțet nu au cum să lipsească din cămara unei gospodine. Aceste murături se pun repede și rezistă mult timp.
Cele mai bune gogonele sunt cele care rămân tari, crocante și care nu sunt foarte sărate. Dacă nu ați pus până acum gogonele în oțet, iată ce rețetă trebuie să urmați, ca să vă iasă murăturile perfecte.
Cea mai bună rețetă de gogonele în oțet
Știm că nu este sezonul murăturilor, dar nu strică niciodată să aveți o rețetă care să vă ajute să preparați aceste bunătăți, atunci când o să aveți nevoie.
Astăzi vă învățăm cum să puneți la murat delicioasele gogonele în oțet. Acestea vor ieși extrem de gustoase, vor rămâne tari și vor avea un gust dulce, dar și ușor picant.
Gogonelele în oțet se fac imediat, aveți nevoie de câteva ingrediente și dacă respectați această rețetă, nu aveți cum să dați greș.
O să vedeți că zeama nu va mirosi urât, iar gogonelele se vor menține exact așa cum trebuie.
Oricine poate să facă aceste bunătăți, chiar dacă nu aveți experiență cu murăturile. La un moment dat, trebuie să începeți de undeva, nu?
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- două kg de gogonele
- o jumătate de kg de morcovi
- o jumătate de kg de conopidă
- 70 g sare
- două lingurițe de zahăr
- piper
- boabe de muștar
- hrean
- 400 ml de oțet
Cum se pun gogonelele în oțet
Atunci când cumpărați gogonelele, uitați-vă cu atenție să fie cât mai tari și să nu aibă urme de lovituri sau pete.
Apoi spălați-le foarte bine și curățați-le de codițe. Ideal ar fi să aveți pe cineva la țară, de la care să luați gogonelele, ca să fiți sigure că nu sunt stropite excesiv.
Și conopida trebuie să fie tare și să arate frumos.
O spălați și o desfaceți în buchețele mai mici. Curățați și morcovii, spălați-i și tăiați-le cotoarele. Aceștia pot fi tăiați apoi în rondele sau în bastonașe, după cum vă place.Luați un borcan mai mare, de 5 kilograme, și începeți să așezați în el legumele. Mai întâi puneți gogonelele și printre ele strecurați rondele sau bastonașe de morcovi și bucățele de conopidă.
De asemenea, băgați și bețișoare de hrean, pentru ca murăturile să aibă un gust ușor picant. Dacă vă place aroma de mărar, puteți să puneți deasupra legumelor o floare de mărar uscat.
Nu este rău nici dacă băgați în borcan o bucată de țelină, câțiva căței de usturoi sau chiar ardei iute. Totul depinde de gusturile fiecăruia.
După ce umpleți borcanul cu legume, puneți și boabe de piper negru și boabe de muștar.
Apoi pregătiți lichidul pe care îl veți turna peste gogonele. Într-o oală, amestecați un kilogram și jumătate de apă cu 400 de mililitri de oțet și cu 60 de grame de sare grunjoasă.
De asemenea, puneți și două lingurițe de zahăr. Amestecați foarte bine, până se dizolvă sarea și zahărul. Lichidul astfel obținut se toarnă în borcan, peste legume.
Borcanul cu gogonele se depozitează într-un loc întunecat și răcoros. În niciun caz nu-l lăsați în bătaia directă a soarelui!