Pastele carbonara se fac rapid, chiar după rețeta italienilor. Iată ce ingrediente vă trebuie și care este modalitatea perfectă de a prepara acest tip de paste.
Dacă ați mâncat vreodată paste carbonara preparate după rețeta autentică a italienilor, atunci cu siguranță v-ați îndrăgostit iremediabil de gustul acestora. Noi vă învățăm toți pașii pe care trebuie să-i urmați, pentru a găti cele mai delicioase carbonara.
Pastele carbonara, o delicatesă specifică italienilor
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că italienii prepară cele mai bune paste. Indiferent de rețetă, gustul pastelor făcute ca la carte, de cei care sunt maeștrii acestui tip de mâncare, nu poate fi găsit în nicio altă parte.
Asta nu înseamnă că nu puteți încerca și dumneavoastră să gătiți paste după rețeta autentică a italienilor.
Astăzi vă provocăm să încercați rețeta de paste carbonara. Acestea trebuie să conțină neapărat guanciale, adică o bucată de carne din falca porcului, care este uscată, dar nu afumată.
Dacă nu găsiți, folosiți pancetta, o carne de pe burta porcului.
Țineți cont că pastele carbonara nu trebuie să conțină afumătură. Cel puțin italienii nu folosesc așa ceva.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Parmezanul este un alt ingredient obligatoriu la carbonara. De asemenea, aceste paste se prepară și cu ouă.
Nu adăugați smântână în aceste paste, dacă vreți să respectați rețeta autentică a italienilor.
Pentru carbonara, ideal este să folosiți spaghete, pe care le fierbeți al dente. Această rețetă se prepară foarte rapid și este o soluție perfectă pentru masa de prânz sau pentru cină.
Ingrediente paste carbonara
- 200 g paste
- 120 g guanciale sau pancetta
- două linguri de parmezan
- sare
- piper
- ulei de măsline
- două ouă
- un gălbenuș
Cum se prepară pastele carbonara
Fierbeți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puțin. Nu uitați să puneți întotdeauna sare în apa în care fierbeți pastele, indiferent de rețeta pe care o preparați.
De asemenea, nu puneți ulei în apă. Tăiați bucata de guanciale sau de pancetta în cubulețe, după care le puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Într-un castron, puneți ouăle întregi și gălbenușul și le amestecați bine cu un tel. Apoi adăugați parmezanul ras și puneți piper negru din belșug.
Nu este nevoie să puneți sare, întrucât parmezanul și guanciale sunt oricum foarte sărate.
Scoateți spaghetele din apă, le scurgeți foarte bine și le puneți în tigaia în care ați prăjit guanciale sau pancetta.
Nu aruncați apa în care au fiert pastele, pentru că veți avea nevoie de ea.Amestecați bucățile de carne cu spaghetele și dați tigaia la o parte de pe foc. Turnați amestecul de ouă și parmezan peste paste și amestecați bine, fără să mai puneți tigaia pe foc.
Dacă vreți să obțineți un sos mai cremos, puteți adăuga puțin din apa în care au fiert spaghetele. La final, puneți încă o dată piper și gata! Pastele carbonara se mănâncă fierbinți.