Asa faci taiteii de casa. Reteta este simpla, rapida si pentru orice buzunar. Merita sa ii faci singura, la tine in bucatarie.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 100 ml apa
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Cerne faina intr-un castron. Peste aceasta adauga sarea, uleiul si ouale si incepe sa framanti aluatul. Adauga cate putina apa continuand sa framanti aluatul foarte bine pana cand acesta se desprinde cu usurinta de pe maini.
Atentie! Cantitatea de apa este aproximativa. Aceasta poate varia in functie de faina pe care o folosesti si de marimea oualor.
Imparte aluatul in patru parti egale si lasa-l 10 minute la rece. Scoate apoi cate o gramajoara de aluat si intinde-l bine pe o suprafata de lucru tapetata cu faina.
Daca ai o masina de facut paste, atunci o poti folosi cu incredere pentru a obtine taitei perfecti. Fierbe apoi taiteii in apa cu sare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro