Cum se face aluatul pentru clătite rapid și ușor

Cum se face aluatul pentru clătite rapid și ușor
Cum se face aluatul pentru clătite rapid și ușor

Aluatul pentru clătite se face foarte rapid, dacă știți câteva trucuri. Iată cum trebuie să procedați, pentru a obține cele mai pufoase clătite.

Toată lumea adoră clătitele, indiferent că este vorba despre cele dulci sau despre cele sărate. Secretul unor clătite reușite stă, bineînțeles, în aluat. Acesta este cel mai important.

Cea mai bună rețetă pentru un aluat de clătite perfect

Fiecare gospodină a făcut, cel puțin o dată, celebrele clătite. Este cea mai simplă variantă de a prepara ceva dulce, rapid și fără mari bătăi de cap.

Cu toate acestea, se poate întâmpla ca aluatul să nu iasă așa cum trebuie, iar clătitele să nu fie pufoase sau să nu se coacă.

Dacă veți respecta câteva trucuri, veți face de fiecare dată cele mai bune clătite, fără efort. Trebuie să știți că francezii, cei care au inventat acest desert devenit celebru în toată lumea, nu folosesc apă minerală în aluat.

Pun doar lapte și este suficient.

În plus, nu trebuie să puneți zahăr în compoziție. Din cauza zahărului, clătitele se vor lipi în tigaie și vă va fi greu să le întoarceți.

Ingrediente:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 500 ml lapte rece
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcorit

În

plus, aveți nevoie și de:

  • ulei pentru prăjit
  • dulceață, gem sau creme- pentru umplutură
  • umpluturi sărate

Din aceste ingrediente, o să vă iasă aproximativ 12 clătite. Dacă vreți să faceți mai multe, dublați cantitățile.

Cum se prepară aluatul de clătite

În primul rând, trebuie să știți că laptele trebuie să fie rece.

Acesta acționează perfect asupra amidonului din făină.

Într-un castron, cerneți făina și spargeți ouăle în ea. Adăugați și un praf de sare și amestecați fie cu o lingură de lemn, fie cu mixerul.

După aceea, turnați o parte din lapte și amestecați foarte bine. Apoi puneți și untul topit și răcorit. Aveți grijă ca untul să nu fie în niciun caz fierbinte.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Puneți treptat și restul de lapte, în timp ce amestecați energic. Dacă observați că aluatul are cocoloașe, îl puteți strecura.

După ce l-ați preparat, băgați aluatul în frigider, pentru o jumătate de oră. În acest fel, acesta se va îngroșa. Folosiți o tigaie antiaderentă, ungeți-o cu puțin ulei și lăsați-o să se încingă. Clătitele se prepară pe foc mediu spre mare!

Apoi, cu un polonic, puneți compoziție în tigaie, răsuciți bine să se întindă peste tot și lăsați-o pe foc. Când apar petele maronii pe partea din tigaie, întoarceți clătita. Repetați procedeul până terminați compoziția.

Puteți să nu ungeți tigaia cu ulei după fiecare clătită, pentru că aveți unt în compoziție, iar aluatul nu se va lipi.
Clătitele obținute se pot umple cu gem, ciocolată sau cu brânză dulce sau sărată.

De asemenea, puteți folosi ciuperci, pui, spanac și brânză sau orice fel de umplutură care vă place. Pentru că aluatul nu conține zahăr, puteți face atât clătite dulci, cât și sărate.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies