Blatul de tort cu vanilie este pufos, aromat și se face foarte repede. Iată care este cea mai simplă rețetă.
Vreți să preparați un tort de casă și nu aveți idee cum să faceți blatul? Cea mai ușoară variantă este blatul cu vanilie. Cu această rețetă nu aveți cum să dați greș.
Blatul de tort cu vanilie, o rețetă simplă și rapidă
Citeste si: NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați
Citeste si: CITEŞTE: Brioșe delicioase cu AFINE. Papilele gustative vor fi in extaz
Dacă până acum ați cumpărat blatul de tort, iar dumneavoastră ați făcut acasă doar cremele, este timpul să treceți la pasul următor.
Încercați să preparați și blatul și ca să fiți sigure că o să vă iasă, începeți cu un clasic blat de vanilie.
Blatul de tort cu vanilie nu are nevoie de praf de copt! Da, ați citit bine. O să crească suficient de mult, încât să-l puteți tăia în 3 felii, datorită spumei de albușuri. Aceasta trebuie bătută perfect și va fi suficient.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De fapt, acest blat este un pandișpan clasic, care se face doar din oua, zahăr, făină și vanilie. Pentru o aromă perfectă, folosiți păstăi de vanilie, nu zahăr vanilat.
Ingrediente blat de tort cu vanilie
- 4 ouă
- 100 g zahăr tos
- 100 g făină
- un praf de sare
- miezul de la o jumătate de păstaie de vanilie
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace PANDIȘPANUL
Cum se prepară blatul de tort cu vanilie
În primul rând, dați drumul cuptorului la 180 de grade, pentru a fi deja încălzit, atunci când veți termina de preparat blatul. De asemenea, pregătiți-vă și forma în care îl veți coace, pentru că prepararea blatului cu vanilie nu va dura mai mult de 15 minute.
Ideal este să aveți o formă rotundă, cu pereți detașabili. În această formă veți așeza hârtie de copt.
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă, cu un praf de sare. De-abia după ce se întăresc, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Puneți și miezul de la păstaia de vanilie și mixați, până când veți obține o spumă tare, lucioasă, ca de bezea. Aceasta nu trebuie să cadă, dacă întoarceți castronul invers.
Când spuma este gata, adăugați toate cele 4 gălbenușuri și mixați din nou.
Făina se adaugă la final, în ploaie, dar în acest timp veți amesteca ușor cu o spatulă, nu cu mixerul. Aveți grijă ca mișcările să fie de sus în jos, pentru ca aerul din albușuri să nu iasă. Turnați aluatul în forma de copt și băgați-l în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
Înainte de a scoate blatul din cuptor, faceți și testul cu scobitoarea. Apoi lăsați blatul să se răcească, după care îl puteți tăia.