Pastrama de oaie se prepară cel mai bine la tuci. Cunoscătorii știu că doar așa gustul cărnii este cel ideal. Iată cele mai bune 3 rețete pentru o pastramă de oaie perfectă.
Pastrama de oaie este unul dintre preparatele preferate de români, dar nu oricine știe cum să pregătească acest tip de carne. În primul rând trebuie să știți ce fel de carne de oaie cumpărați.
Pastrama de oaie, secretele unei rețete perfecte
Citeste si: CITEȘTE: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită
Dacă vă este poftă de o pastramă de oaie ca la mama ei, fiți foarte atenți atunci când cumpărați carnea.
După ce a fost omorâtă, oaia trebuie jupuită imediat, iar carnea lăsată la rece o noapte întreagă. În acest fel, carnea se va întări și va fi perfectă pentru o pastramă gustoasă.
Ideal este să pregătiți pastrama cu vin, de fiecare dată, pentru a fi fragedă. De asemenea, o puteți lăsa în baiț pentru câteva zile, înainte să o gătiți. Cu cât veți folosi mai multe condimente, cu atât pastrama va fi mai gustoasă și aromată.
Cum prepari pastrama de oaie
Pastrama de oaie nu se prepară la fel de simplu ca celelalte fripturi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iată cele mai bune 3 rețete de pastramă de oaie la tuci:
Pastramă de oaie cu vin, usturoi și cimbru
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de oaie
- o căpățână de usturoi
- 3 linguri de oțet
- 300 ml vin alb
- sare
- cimbru
Carnea de oaie se spală foarte bine și se crestează cu un cuțit. După aceea, puneți peste ea sare, oțet și apă și lăsați-o la frigider câteva ore. Între timp, curățați usturoiul și pisați-l.
Puneți ulei într-un tuci, băgați carnea, usturoiul, turnați și vinul și adăugați sare și cimbru, după gust. Acoperiți tuciul cât stă pe foc. Pastrama se servește caldă.
Pastramă de oaie în baiț
Ingrediente:
- două kg carne de oaie
- 4 căpățâni de usturoi
- sare
- piper
- boia
- cimbru
- jumătate de pahar de vin alb
Carnea se taie in bucati potrivite ca mărime. Curățați usturoiul și pisați-l, după care îl amestecați cu celelalte condimente. Cu acest amestec frecați foarte bine fiecare bucată de carne. Apoi puneți carnea în ceaun și turnați vinul. Acoperiți tuciul cu o folie de plastic și lăsați totul la rece, pentru câteva zile. De-abia după aceea gătiți pastrama.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui carnea
Pastramă de oaie în sos iute
Ingrediente:
- pastramă de oaie
- un borcan de sos iute de gogoșar
- un pahar de vin
- 5-6 căței de usturoi
- cimbru
- 50 ml ulei
- apă
Tăiați carnea în bucățele cât mai mici. Într-un tuci, turnați ulei și puneți pastrama, în același timp cu usturoiul, tăiat bucățele, cimbru și vin.
Aveți grijă ca pastrama să fie acoperită în totalitate în tuci. Adăugați apă, dacă aveți un tuci mai mare și nu v-a ajuns doar vinul. Puneți și sare, după gust, și lăsați să fiarbă în tuci. Pastrama va fi gata atunci când apa va scădea aproape de tot.
Când se întâmplă asta, adăugați și sosul de gogoșar și mai lăsați pe foc cel mult 10 minute.