Cum se face cea mai bună tobă de casă. Secretul pe care toți bunicii îl știu

Cum se face cea mai bună tobă de casă
Cum se face cea mai bună tobă de casă

Sărbătorile de iarnă sunt prilej pentru mese în familie și preparate autentice românești, conform tradițiilor. Cum să pregătești cea mai bună tobă casă și să aibă gustul de altădată.

Sărbătorile de iarnă sosesc împreună cu amintirea vremurilor de altădată, a meselor îmbelșugate în familie și a preparatelor pregătite cu drag de bătrâni. Sigur ți se va face dor de toba făcută de bunici, autentic românească. O poți face chiar tu cu ajutorul acestei rețete vechi.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de Lava Cake, gata în doar 30 de minute!

Cum se pregătește toba de casă

Chiar dacă timpurile s-au schimbat, magia sărbătorilor sigur ar trebui să rămână la fel. Chiar dacă acum găsim în comerț toate preparate și nu mai este nevoie să petrecem foarte mult timp în bucătărie, cele mai bune preparate rămân cele făcute în casa după rețete tradiționale, care ne amintesc de mesele în familie de altădată.

De pe aceste mese, toba de casă nu lipsea niciodată.

Sigur vrei să-ți amintești de gustul acestui preparat, așa că poți încerca aceasta rețetă veche transmisă din generație în generație.

Bunicii nu aveau nevoie să cumpere foarte multe ingrediente deoarece aveau deja totul de la porcul sacrificat înainte, dar condimentele au o importanță aparte.

Ingredientul secret pentru toba perfectă făcută în casă

Pentru a găti toba de casă vei avea nevoie de următoarele ingrediente, dar trebuie sa ții cont ca sunt cantități pentru obținerea a trei bucăți.

Pentru început, necesare sunt: 1 kg de ficat de porc, 1 kg de limbă de porc, 1 kg de inimă de porc, 1 kg de rinichi de porc, 500 g de mușchi porc și 2-3 urechi de porc și, bineînțeles, trei stomacuri de porc.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Mai trebuie sa adaugi și 250 de grame și șorici și 250 de grame de slănină.

Din punctul de vedere al condimentelor se vor folosi o lingură de piper măcinat, o lingură și jumătate de sare, 2-3 foi de dafin, o lingură de ienibahar măcinat și o lingură de coriandru măcinat.

Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional

Cum se face cea mai bună tobă de casă
Cum se face cea mai bună tobă de casă[Sursa foto: MediaFax Foto]

Pașii pentru a prepara o tobă de casă cu gust autentic românesc

În primul rând, se pun la fiert într-o oală toate organele de porc pentru 45 de minute.

După ce acestea s-au fiert, se vor scoate din apă, se vor scurge și se vor tăia în bucăți de mărime potrivită, de preferat în formă ușor lunguiață.

Toate cele trei stomacuri se vor umple cu bucățile de organe, dar, cu atenție să nu se pună prea mult pentru a nu fi îndesate, și se completează cu o cantitate mică din zeama în care acestea au fiert. Capetele tobelor se pot lega, dar se recomandă să fie cusute pentru a nu risca să se desfacă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Toate tobele obținute se vor pune, din nou, la fiert, în aceeași zeamă în care au fost organele și se lasă la foc mic timp de alte 45 de minute.

Tobele se vor înțepa cu o scobitoare pentru a nu pocni în timpul procesului de gătire.

După fierbere, tobele se vor păstra la rece, cu o greutate pusă deasupra pentru a căpăta o formă cât de cât plată.

După ce au stat o noapte la presat, tobele vor fi gata de servire. Pentru a obține un gust și mai bun, ele se pot afuma.

Cum se face cea mai bună tobă de casă
Cum se face cea mai bună tobă de casă[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citește și: Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac. Multe gospodine fac această greșeală



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul pentru cele mai gustoase creme!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies