Cum se face cea mai buna zacusca de vinete si gogosari!

Cum se face cea mai buna zacusca de vinete si gogosari!
Cum se face cea mai buna zacusca de vinete si gogosari!

Zacusca de vinete cu gogosari este una dintre cele mai simple retete.

 

Ingrediente:
6 kg de vinete
6 kg rosii coapte
6 kg gogosari
4 kg ceapa
2 ardei iuti
1 l ulei de floarea-soarelui
o capatâna de usturoi (optional)
5-6 linguri sare
piper si boia dulce, dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele, coapte pe plita sau in cuptor, se
curata de coaja si se lasa la scurs doua-trei ore, intr-o sita.
Gogosarii si ardeii iuti se curata de cotor, se spala bine in apa rece si se taie cuburi maricele. Ceapa se taie solzisori (nu prea mici). Intr-o cratita adânca se pune ulei la incins. Se adauga gogosarii si ceapa si se lasa sa se caleasca.
Intre timp, vinetele se toaca folosind o lingura de lemn.
Când gogosarii au inceput sa se inmoaie, se adauga vinetele.
Rosiile se spala, se inlatura cotorul, se taie cuburi si se pun peste prajeala. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pune sarea, se potriveste de piper si boia, usturoi, apoi se acopera cratita si se fierbe la foc mic, aproximativ o ora. Se amesteca des, cu lingura de lemn, având grija sa nu se prinda de cratita.
Când zeama a scazut, se ia de pe foc.
Sursa

Ingrediente:

6 kg de vinete
6 kg rosii coapte
6 kg gogosari
4 kg ceapa
2 ardei iuti
1 l ulei de floarea-soarelui
o capatâna de usturoi (optional)
5-6 linguri sare
piper si boia dulce, dupa gust

Mod de preparare:

Vinetele, coapte pe plita sau in cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs doua-trei ore, intr-o sita.



Gogosarii si ardeii iuti se curata de cotor, se spala bine in apa rece si se taie cuburi maricele. Ceapa se taie solzisori (nu prea mici). Intr-o cratita adânca se pune ulei la incins. Se adauga gogosarii si ceapa si se lasa sa se caleasca.

Intre timp, vinetele se toaca folosind o lingura de lemn. Când gogosarii au inceput sa se inmoaie, se adauga vinetele.

Rosiile se spala, se inlatura cotorul, se taie cuburi si se pun peste prajeala.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pune sarea, se potriveste de piper si boia, usturoi, apoi se acopera cratita si se fierbe la foc mic, aproximativ o ora. Se amesteca des, cu lingura de lemn, având grija sa nu se prinda de cratita.

Când zeama a scazut, se ia de pe foc.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Top 10 cele mai bune jachete de toamnă pe care să le îmbraci cu stil în acest sezon

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Larisa Uță, despre cum fostul partener de viață, Alin Oprea, și-a dat copilul în judecată pentru a anula contractul de donație. “E varianta în care îi distrugi viitorul copilului tău.”

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies