Cum se face cea mai buna zacusca de vinete si gogosari!

Cum se face cea mai buna zacusca de vinete si gogosari!

Zacusca de vinete cu gogosari este una dintre cele mai simple retete.

 

Ingrediente:
6 kg de vinete
6 kg rosii coapte
6 kg gogosari
4 kg ceapa
2 ardei iuti
1 l ulei de floarea-soarelui
o capatâna de usturoi (optional)
5-6 linguri sare
piper si boia dulce, dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele, coapte pe plita sau in cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs doua-trei ore, intr-o sita.
Gogosarii si ardeii iuti se curata de cotor, se spala bine in apa rece si se taie cuburi maricele. Ceapa se taie solzisori (nu prea mici). Intr-o cratita adânca se pune ulei la incins. Se adauga gogosarii si ceapa si se lasa sa se caleasca.
Intre timp, vinetele se toaca folosind o lingura de lemn.
Când gogosarii au inceput sa se inmoaie, se adauga vinetele.
Rosiile se spala, se inlatura cotorul, se taie cuburi si se pun peste prajeala. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pune sarea, se potriveste de piper si boia, usturoi, apoi se acopera cratita si se fierbe la foc mic, aproximativ o ora. Se amesteca des, cu lingura de lemn, având grija sa nu se prinda de cratita.
Când zeama a scazut, se ia de pe foc.
Sursa

Ingrediente:

6 kg de vinete
6 kg rosii coapte
6 kg gogosari
4 kg ceapa
2 ardei iuti
1 l ulei de floarea-soarelui
o capatâna de usturoi (optional)
5-6 linguri sare
piper si boia dulce, dupa gust

Mod de preparare:

Vinetele, coapte pe plita sau in cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs doua-trei ore, intr-o sita.



Gogosarii si ardeii iuti se curata de cotor, se spala bine in apa rece si se taie cuburi maricele. Ceapa se taie solzisori (nu prea mici). Intr-o cratita adânca se pune ulei la incins. Se adauga gogosarii si ceapa si se lasa sa se caleasca.

Intre timp, vinetele se toaca folosind o lingura de lemn. Când gogosarii au inceput sa se inmoaie, se adauga vinetele.

Rosiile se spala, se inlatura cotorul, se taie cuburi si se pun peste prajeala. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pune sarea, se potriveste de piper si boia, usturoi, apoi se acopera cratita si se fierbe la foc mic, aproximativ o ora. Se amesteca des, cu lingura de lemn, având grija sa nu se prinda de cratita.

Când zeama a scazut, se ia de pe foc.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere