Celebra salată coleslaw se face imediat, din doar câteva ingrediente. Cu siguranță va ieși mult mai gustoasă decât cea pe care o găsiți la fast-food.
Toată lumea a mâncat, măcar o dată, salată coleslaw. Dacă nu știți la ce ne referim, este vorba despre salata de crudități cu maioneză, pe care o primim atunci când comandăm de la fast-food. O puteți prepara și acasă, în mai puțin de o jumătate de oră.
Salata coleslaw, perfectă lângă o friptură
Sărbătorile de iarnă sunt pe sfârșite și cu siguranță deja v-ați săturat de mâncărurile tradiționale, pline de calorii.
Nu spune nimeni să renunțați de tot la carne, mai ales că sigur v-a rămas de la Revelion, însă mâncați friptura alături de o salată de crudități.
Soluția ideală este salata coleslaw. Se prepară imediat și sigur va fi pe placul tuturor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iată ce ingrediente vă trebuie, pentru a prepara acasă salata coleslaw:
- piper
- doua lingurite de zahăr
- doua lingurite de oțet
- o lingurita zeamă de lămâie
- o lingurita de muștar dulce
- doua linguri de lapte
- 60 g maioneză
- doua linguri de lapte bătut sau smântână
- o ceapă
- 2 morcovi
- o varză
- o jumătate de linguriță de sare
Cum se prepară salata coleslaw
Salata coleslaw este, de fapt, o salată de varză albă, combinată cu varză roșie și cu morcovi. Într-adevăr, la prima vedere nu pare cine știe ce bunătate, mai ales pentru persoanele care nu sunt amatoare de legume crude.
Sosul fin de maioneză cu smântână îi dă însă un gust divin acestei banale salate. Tăiați fideluță atât varza albă, cât și pe cea roșie.
Morcovul îl dați pe răzătoarea mare. Ceapa trebuie tocată cât mai mărunt.Într-un bol mai încăpător, puneți toate aceste legume și amestecați-le. Separat, într-un alt castron, amestecați maioneza cu laptele bătut sau cu smântâna, puneți cele două linguri de lapte și muștarul și omogenizați.
Adăugați și piperul, zahărul, oțetul și zeama de lămâie. Turnați acest sos peste legume și amestecați bine. Este ideal să țineți salata coleslaw la frigider măcar două ore, înainte de a o consuma.
În cazul în care vreți să preparați o salată coleslaw mai light, puteți opta pentru rețeta fără maioneză. Aceasta se înlocuiește fără probleme cu un iaurt grecesc.
În acest caz, peste iaurt puneți două linguri de ulei de măsline și o linguriță de muștar, fără să mai adăugați lapte.