Cum se face mâncarea de prune uscate. Este excelentă pe timp de post

Cum se face mâncarea de prune uscate. Este excelentă pe timp de post

Mâncarea de prune uscate este ideală pentru perioada postului. O puteți prepara rapid, din doar câteva ingrediente, și cu siguranță va fi pe placul celor dragi.

Vă mai aduceți aminte de mâncarea de prune uscate, pe care bunicile noastre o preparau, în special în perioada postului? Este delicioasă și se prepară imediat.

Mâncarea de prune uscate, perfectă pentru Postul Paștelui

Au rămas doar câteva zile din Postul Paștelui și dacă nu mai știți ce să gătiți, noi vă oferim o rețetă delicioasă, de care probabil ați uitat.

Mâncarea de prune uscate, care se făcea la țară, în trecut, este rapidă și are un gust senzațional. Bunicile noastre foloseau prune uscate și afumate în curte, pentru o aromă deosebită.

Acum nu mai este nevoie să afumăm singuri prunele, pentru că le putem găsi în supermarketuri.

Pe lângă prune, veți avea nevoie și de orez. Puteți folosi chiar un tip de orez cu bob mare, pe care îl puneți și la risotto. Mâncarea va ieși mult mai cremoasă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • 150 g orez cu bob mare
  • 50 g ulei
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 450 ml apă fierbinte
  • 125 g prune uscate
  • sare
  • piper

Cum se prepară mâncarea de prune uscate

Aveți grijă să cumpărați prune fără sâmburi. Sunt mult mai practice. Curățați ceapa și tocați-o cât mai mărunt.
Apoi căliți-o în ulei de măsline, cu un praf de sare. Se poate folosi și puțin unt, dar dacă o faceți de post, puneți doar ulei.

Când ceapa devine sticloasă, adăugați orezul. Aveți grijă ca acesta să fie uscat, nu umed! Căliți ceapa și orezul pentru câteva minute și apoi turnați vinul alb sec.

Așteptați să se evapore alcoolul și amestecați în permanență, ca să nu se lipească orezul.

După aceea, adăugați treptat apă fierbinte, sare și piper și amestecați. Puteți să înlocuiți apa cu o supă de legume. Mâncarea va ieși mult mai gustoasă.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

După ce ați încorporat tot lichidul în orez, puteți adăuga prunele, tăiate pe jumătate sau întregi, dacă sunt mai mititele.

Când bobul de orez este fiert, opriți focul și puteți să adăugați unt rece. În acest fel, mâncarea va fi cremoasă și legată. Bineînțeles că dacă vreți să faceți rețeta de post, săriți peste acest pas.

În momentul în care mâncarea este gata, veți observa că are destul de multă zeamă. Nu vă panicați! Așteptați câteva minute și veți vedea că orezul o va absorbi aproape în totalitate.

Mâncarea de prune uscate este delicioasă, dacă se servește fierbinte.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină