Pâinea cu mălai se face după o rețetă simplă, dar aceasta trebuie să conțină neapărat un ingredient. Doar așa veți prepara o pâine delicioasă.
Vă aduceți aminte de pâinea cu mălai? Gustoasă, cu o culoare superbă, aurie, și extrem de pufoasă. Noi vă învățăm cum să o preparați, exact ca pe vremuri.
Pâinea cu mălai, un deliciu uitat
Citeste si: Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie
În special în Moldova, pâinea cu mălai este extrem de apreciată. Dacă nu ați mâncat până acum așa ceva sau nu ați mai gustat-o de mult, o puteți prepara acasă, fără probleme.
Rețeta este foarte simplă, aveți nevoie de puține ingrediente și veți obține o pâine pufoasă și delicioasă.
În plus, pâinea cu mălai are mai puțin gluten decât cea normală, pe care o preparați doar din făină de grâu. Se feliază și mai bine, spre deosebire de cea clasică, și nu se fărâmițează.
Nu uitați că în compoziție trebuie să puneți neapărat sare! Ca la oricare alte rețete, chiar și la cele de prăjituri, sarea nu are cum să lipsească. Altfel, pâinea dumneavoastră nu va avea niciun gust.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente- pâine cu mălai:
Citeste si: La ce temperatură se bea vinul roșu
- 500 g de făină albă
- 300 g de mălai
- 7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă
- 30-40 ml de ulei
- o linguriță de sare
- 500 ml de apă călduță
Cum se prepară pâinea cu mălai
Citeste si: Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente
Într-un castron mai adânc, amestecați mălaiul cu făina albă și adăugați drojdia. Dacă folosiți drojdie uscată, o puneți direct peste făină și mălai.
În schimb, dacă vreți să preparați pâinea cu drojdie proaspătă, aceasta trebuie dizolvată înainte în apă călduță.
În mijlocul castronului, faceți o gaură, în care veți adăuga sarea și trei sferturi din cantitatea de apă. Nu puneți din prima toată apa, pentru că riscați ca aluatul să iasă prea moale.
Începeți să frământați aluatul și daca observați că este prea tare, mai adăugați apă. Dacă are consistența dorită, nu mai puneți restul de apă.
Adăugați și uleiul și frământați în continuare. Presărați făină sau ulei pe masă și frământați aluatul și acolo. Nu uitați că este important să trântiți aluatul de masă de mai multe ori, pentru ca pâinea să iasă pufoasă.
La final, trebuie să obțineți un aluat elastic și moale, pe care îl lăsați la dospit, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
Când este gata, îl puneți înapoi pe masa pe care ați presărat făină sau ulei și îl modelați, ca să obțineți forma de pâine.
Pâinea astfel obținută se pune într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Lăsați pâinea la dospit încă 30 de minute.
După aceea, băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o oră. Temperatura trebuie să fie mai mică în primele 10 minute, după care o măriți.
Când pâinea s-a copt, o scoateți din tavă și o stropiți puțin cu apă. După ce se răcește, se poate felia.