Prăjitura cheesecake fără coacere este unul dintre cele mai rapide deserturi. Fină, extrem de gustoasă și cu un aspect deosebit, această prăjitură nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbătoare.
Cu siguranță ați auzit de celebra prăjitură cheesecake. Rețeta clasică este destul de complicată, însă varianta fără coacere se face mult mai repede. Rezultatul final este însă la fel de spectaculos.
Prăjitura cheesecake fără coacere, un desert rapid și rafinat
Mai este puțin până la Crăciun și cu siguranță fiecare gospodină se gândește deja ce prăjituri să pregătească pentru masa de sărbătoare. Pe lângă tradiționalul cozonac, care este nelipsit de Crăciun, puteți încerca și un desert mai light.
Varianta ideală în acest caz este cheesecake fără coacere. Aceasta este rețeta mai simplă a celebrei tarte americane cu brânză. Prăjitura cheesecake a devenit cunoscută în toate țările și poate fi făcută în foarte multe variante, cu fructe sau fără.
Arată demențial, este răcoritoare și extrem de gustoasă. Ca să nu vă complicați cu rețeta clasică, puteți pregăti un cheesecake fără coacere, care va fi gata în mai puțin de o jumătate de oră. Iată
Pentru blat:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 200 g biscuiți digestivi
- 60 g unt
Pentru cremă:
- 600 g brânză moale (folosiți mai multe tipuri de brânză)
- 200 g zahăr
- 250 g frișcă lichidă
- o lămâie
- 12 g gelatină foi
Cum preparați prăjitura cheesecake fără coacere
Ca la orice fel de cheesecake, blatul este extrem de simplu de făcut. Măcinați foarte biscuiții digestivi. Untul trebuie topit, după care îl puneți peste biscuiți și amestecați.
Luați o formă de cheesecake, rotundă, de preferat să fie cu pereții detașabili. Puneți în ea hârtie de copt și apoi așezați biscuiții cu unt.
Modelați blatul cu ajutorul mâinilor, în așa fel încăt fundul tăvii să fie acoperit în totatlitate cu biscuiți.
După aceea, băgați tava în frigider, până se va întări.Între timp, puneți gelatina în apă rece. Amestecați tipurile de brânză pe care le-ați ales pentru prăjitură cu zahărul și cu sucul de lămâie.
Într-o cratiță, puneți un sfert din cantitatea de frișcă la încălzit. În această frișcă puneți gelatina și amestecați până se topește. Lăsați-o să se răcească, după care amestecați-o cu brânza.
Restul de frișcă lichidă se bate spumă tare și se toarnă peste compoziția de brânză.