Cum se face spuma de zmeură, desertul ideal pentru week-end

Cum se face spuma de zmeură, desertul ideal pentru week-end
Cum se face spuma de zmeură, desertul ideal pentru week-end

Spuma de zmeură este un desert răcoritor, ușor de preparat și extrem de delicios. Tocmai de aceea, este perfect pentru un week-end dulce, alături de cei dragi.

Dacă tot este week-end și afară este din ce în ce mai frig, vă invităm să le pregătiți celor dragi un desert cu aromă de vară. Spuma de zmeură se face imediat, iar aroma sa o să vă poarte cu gândul la zilele călduroase. 

Spuma de zmeură, un desert ușor și parfumat

Știm că vara este foarte departe, dar putem să ne simțim mai aproape de ea cu ajutorul bucătăriei, mai exact cu ajutorul deserturilor pregătite în casă.

Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă, ieftină, dar extrem de gustoasă și aromată. 

Este vorba despre spuma de zmeură, care va fi gata în doi timpi și trei mișcări, iar cei dragi cu siguranță vor fi încântați atât de gustul acestui desert, cât și de aspectul său. Chiar dacă nu este sezonul zmeurei, puteți găsi aceste fructe în magazine, ambalate în pungi, la congelator. 

Zmeura este la fel de gustoasă și își păstrează foarte bine aroma, chiar dacă nu este proaspăt culeasă. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente pentru spuma de zmeură:

  • 4 albuşuri de ou
  • 250 g zahăr
  • 350 g zmeură
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • frunze de mentă pentru decor
  • câteva bucăți de zmeură pentru decor
  • un praf de sare

Spuma de zmeură, mod de preparare

În primul rând, scoateți zmeura din congelator și lăsați-o să se dezghețe, în mod natural. Când va fi gata, trebuie zdrobită foarte bine. Între timp, bateți albușurile spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Treptat, adăugați zahărul peste spuma de albușuri și mixați în continuare. 

Zahărul trebuie să fie topit în totalitate, iar spuma să fie ca de bezea.

Atunci când întoarceți vasul invers, compoziția de albușuri trebuie să nu cadă. Adăugați zmeura zdrobită și omogenizați foarte bine compoziția. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

La final, puneți și zeama de la o jumătate de lămâie și mixați din nou. Spuma astfel obținută trebuie să fie foarte tare. Chiar dacă se poate servi și imediat, ideal ar fi totuși să lăsați spuma de zmeură la frigider, pentru cel puțin o oră. 

După aceea, puneți desertul în pahare și deasupra adăugați câteva bucăți de zmeură, pentru decor.

De asemenea, spuma de zmeură se poate orna și cu frunze de mentă, pentru un aspect și mai frumos.  Dacă nu vă place zmeura, puteți face un astfel de desert și din alte fructe. De exemplu, căpșunile se potrivesc foarte bine în această spumă sau, de ce nu, murele sau afinele. De asemenea, puteți face o spumă dintr-un amestec de fructe de pădure. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Impactul pe care îl are tehnologiei asupra cazinourilor tradiționale

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies