Spuma de zmeură este un desert răcoritor, ușor de preparat și extrem de delicios. Tocmai de aceea, este perfect pentru un week-end dulce, alături de cei dragi.
Dacă tot este week-end și afară este din ce în ce mai frig, vă invităm să le pregătiți celor dragi un desert cu aromă de vară. Spuma de zmeură se face imediat, iar aroma sa o să vă poarte cu gândul la zilele călduroase.
Spuma de zmeură, un desert ușor și parfumat
Știm că vara este foarte departe, dar putem să ne simțim mai aproape de ea cu ajutorul bucătăriei, mai exact cu ajutorul deserturilor pregătite în casă.
Este vorba despre spuma de zmeură, care va fi gata în doi timpi și trei mișcări, iar cei dragi cu siguranță vor fi încântați atât de gustul acestui desert, cât și de aspectul său. Chiar dacă nu este sezonul zmeurei, puteți găsi aceste fructe în magazine, ambalate în pungi, la congelator.
Zmeura este la fel de gustoasă și își păstrează foarte bine aroma, chiar dacă nu este proaspăt culeasă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru spuma de zmeură:
- 4 albuşuri de ou
- 250 g zahăr
- 350 g zmeură
- zeama de la o jumătate de lămâie
- frunze de mentă pentru decor
- câteva bucăți de zmeură pentru decor
- un praf de sare
Spuma de zmeură, mod de preparare
În primul rând, scoateți zmeura din congelator și lăsați-o să se dezghețe, în mod natural. Când va fi gata, trebuie zdrobită foarte bine. Între timp, bateți albușurile spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Treptat, adăugați zahărul peste spuma de albușuri și mixați în continuare.
Zahărul trebuie să fie topit în totalitate, iar spuma să fie ca de bezea.
Atunci când întoarceți vasul invers, compoziția de albușuri trebuie să nu cadă. Adăugați zmeura zdrobită și omogenizați foarte bine compoziția.La final, puneți și zeama de la o jumătate de lămâie și mixați din nou. Spuma astfel obținută trebuie să fie foarte tare. Chiar dacă se poate servi și imediat, ideal ar fi totuși să lăsați spuma de zmeură la frigider, pentru cel puțin o oră.
După aceea, puneți desertul în pahare și deasupra adăugați câteva bucăți de zmeură, pentru decor.