Cum se face untul de arahide. Iată tot ce trebuie să știi

Cum se face untul de arahide. Iată tot ce trebuie să știi
Cum se face untul de arahide. Iată tot ce trebuie să știi

Untul de arahide se poate face acasă, foarte simplu. Noi vă învățăm tot ce trebuie să știți despre acest preparat.

Dacă vă place untul de arahide, nu trebuie să mai cheltuiți banii pe el. Îl puteți prepara acasă, după o rețetă foarte ușoară. Vă garantăm că o să iasă și mai gustos decât cel cumpărat.

Untul de arahide, reteta de baza

Americanii sunt înebuniți după untul de arahide. Ei au fost și cei care au început să consume acest preparat din ce în ce mai mult, mai ales la micul dejun.

În ultimii ani însă, untul de arahide a câștigat teren și în România. Îl găsiți pe rafturile tuturor magazinelor mari. Prețul pornește de la 15 lei, pentru un borcan de 250 de grame, dar poate ajunge și la 70 de lei, dacă vreți unt de arahide bio. 

Dacă nu știați, puteți face și acasă acest deliciu. Rețeta nu este deloc complicată.

Nu vă feriți de untul de arahide, pentru că acesta are proteine, sodiu, magneziu, calciu, fier, potasiu, dar și vitaminele A, C, B și E. Acest aliment vă poate ajuta să vă scădeți colesterolul, pentru că este bogat în grăsimi nesaturate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În plus, untul de arahide reduce inflamațiile și are proprietăți antioxidante.

De asemenea, deliciosul preparat vă ferește de bolile de inimă.

Aveți însă grijă să nu exagerați! Untul de arahide are foarte multe calorii și acest lucru vă poate afecta silueta.

Ingrediente:

  • 250 g arahide crude sau coapte
  • o lingură de miere
  • o lingură de ulei de cocos sau de floarea soarelui
  • un praf de sare

Cum se prepară untul de arahide

Spălați foarte bine arahidele și băgați-le în cuptor, pentru câteva minute. Dacă le cumpărați deja coapte, luați din cele nesărate.

După ce s-au copt, lăsați arahidele să se răcească și apoi puneți-le în robotul de bucătărie. Adăugați și o lingură de miere, dar și o lingură de ulei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu folosiți niciodată ulei de măsline, pentru că acesta este prea aromat. Puneți și un praf de sare și gata. Mixați aceste ingrediente pentru câteva minute. Trebuie să obțineți o pastă densă, extrem de cremoasă.

Ca să vă faceți o idee, gândiți-vă că untul de arahide trebuie să aibă o textură fină și să poata fi întins cu ușurință pe o felie de pâine.

Acest preparat poate fi consumat simplu, pe pâine, sau în combinație cu unt sau gem. Totul ține de preferințele fiecăruia. De asemenea, se poate adăuga și în diferite deserturi.

Untul de arahide se păstrează în borcane, închise ermetic și depozitate în frigider. Nu-l consumați însă după mai mult de o lună, pentru că va deveni rânced după această perioadă.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies