Cum se întreține focul iubirii

cum se intretine focul iubirii
Cum se întreține focul iubirii

La început, fiecare relație este dominată de sentimentul de îndrăgostire, de extaz. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, focul iubirii începe să se diminueze, din cauza rutinei sau chiar a neînțelegerilor.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana, a explicat care sunt secretele unei căsnicii de lungă durată, dar și cum putem să păstrăm armonia în relația pe care o avem, indiferent de durata acesteia.

Ce facem după ce se instalează rutina

ce trebuie sa oferi intr o relatie
Ce trebuie să oferi într-o relație[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

În mod evident, relațiile dintre doi parteneri se schimbă odată cu trecerea timpului.

Părintele a explicat că există câteva modalități prin care putem ajuta relația de cuplu, prin intermediul atitudinii și a comportamentului nostru, de zi cu zi.

„În primii 2-3 ani de relație, tot e roz și frumos. Încet, încet apare obișnuința, rutina și încet, încet, această tensiune a iubirii începe să scadă. Aici ar trebui să vedem unde scade. Lupta în noi este între egoistul din noi și divinul din noi.”,

a povestit părintele.

Este extrem de important să îi înțelegem celuilalt nevoile și să nu îi îngrădim libertățile sau visurile. Un om va aprecia întotdeauna o persoană care l-a susținut și nu l-a descurajat. O relație sănătoasă nu are la bază gelozii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Primul lucru pentru a păstra focul aprins este să îl ajuți pe soțul sau pe soție să își împlinească visurile.

Fiecare venim în relație cu un vis. Tu trebuie să te pui în slujba visului celui pe care îl iubești. Fii parte din schimbarea lui. Dacă el vrea să se schimbe, tu trebuie să fii acela care susține schimbarea. Prima persoană de lângă tine trebuie să fie de o forță extraordinară a iubirii, neobosit în a ajuta.”, a declarat Vasile Ioana.

Cum îl faci pe celălalt să se simtă iubit

sfaturi relatii
Sfaturi pentru relații[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce se intampla intr-o casnicie atunci cand apare un copil

Iubirea nu se arată doar prin vorbe, ci și prin fapte. Este esențial ca persoana iubită să reprezinte un sprijin și un ajutor. De aceea, este recomandat ca cel de lângă noi să știe că suntem disponibil pentru a îl ajuta.

„Întreabă mereu: „Cu ce pot să îți fiu de folos, pot să te ajut cu ceva?” În fața acestei atitudini de iubire, celălalt rămâne cu focul aprins.

Întrebarea cea mai frumoasă ar fi: „Draga mea, ce te face pe tine fericita?”, a mărturisit părintele.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Multe probleme în cuplu apar din cauza reproșurilor și a nemulțumirilor. Părintele a explicat că trebuie să oferim mai multe complimente, decât jigniri. De asemenea, încrederea este un factor important în fiecare relație. Este vital ca celălalt să nu se simtă controlat și îngrădit, din cauza lipsei de încredere a partenerului.

„Fii îngăduitor cu neputințele celuilalt. Perspectiva ta pozitivă asupra celuilalt trebuie să fie mai puternică decât răutatea.

În fața unei perspective pozitive, celălalt nu prea mai are cum să își explice răul. Dacă tu vii cu dragoste, cu bunătate, cu pace, celălalt e mereu uimit. Încrederea vindecă mereu: „Draga mea/dragul meu, am încredere în tine!” Momentul în care celălalt vede că tu îi dai încredere este foarte important. Critica permanentă obosește relația. Lasă de la tine, în momentul în care te proptești în rău, apare problema.”, a spus Vasile Ioana.

Cum păstrăm pasiunea vie

pasiune intr o relatie
Cum se menține pasiunea într-un cuplu[Sursa foto: Freepik]

Focul iubirii dintre două persoane poate fi păstrat doar dacă ambele persoane contribuie activ. Zi de zi poate fi o ocazie pentru a îl surprinde pe celălalt. Nu trebuie să așteptăm o anumită sărbătoare pentru a face un cadou sau a transmite un mesaj de iubire. Gesturile mici dintr-o relație contează extrem de mult, atât pentru armonia dintre cei doi, ci și pentru pasiunea dintre ei.

„Focul poate fi întreținut ca o candelă aprinsă. Un SMS, o inimioară, un moment în care îi arăți celuilalt că îl apreciezi. Un dans la jumătatea zilei, în bucătărie, în living, o iei în brațe pe doamna ta și o surprinzi, îi faci un compliment, îi spui că este frumoasă. Vii cu un parfum de la serviciu, ca și cum ar fi ceva obișnuit, se va simți extraordinar de bine. Vii cu o ciocolată, o joacă, un alint, toate acestea ajută.  Trebuie să ai un dialog calm, dacă îi dai o veste proastă, să fie cu un ton jos. Să poți vorbi orice...asta este esența unei relații frumoase în căsnicie.”, a declarat părintele.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Totul despre relațiile toxice

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies