Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii. El contine aproape toate vitaminele si microelementele necesare pentru intarirea sanatatii. Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita, precum ca ouale contin colesterol daunator.
Sfaturi privind consumul de oua
1. Sa mancam ouale la pranz, cand organismul asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales in perioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamine.
Cum si cat se fierb corect ouale moi si ouale tari. Cu aceasta metoda nu vei inverzi galbenusul
2. Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine si microelemente se prepara bucate in care ouale se combina cu zarzavat, legume si frunze verzi de papadie, trifoi, podbal, tei, artar dulce si urzica.
3. Pentru copii si tineri este util consumul mai des de oua, iar la varsta a treia, sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.
4. Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).
5. Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro