Cum se modifica corpul dupa sarcina si ce putem face?

Cum se modifica corpul dupa sarcina si ce putem face?

In timpul sarcinii modificarile hormonale pun amprenta pe corpul femeii, iar acest lucru se poate vedea la nivelul siluetei al sanilor, abdomenului, coapselor si chiar al fetei sau parului.

Putine femei sunt atat de norocoase, incat sa nu treaca prin transformari in aceasta perioada a vietii lor, dar doctorul Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructiva,  explica ce putem face ca sa ne revenim la forma mult dorita dupa sarcina.

„In cursul sarcinii si alaptarii volumul sanilor creste, atat glanda mamara, cat si tesutul adipos din jurul acesteia. De asemenea, modificari pot aparea si la nivelul pielii datorita schimbarilor hormonale, retentiei de apa si nu in ultimul rand a stresului mecanic( marirea in volum a structurilor subiacente). De subliniat este faptul ca o crestere mare in greutate in timpul sarcinii trebuie evitata, intrucat aceasta poate influenta in mod negativ aspectul estetic postpartum al sanilor si nu numai”, spune acesta.

Dar sa luam problemele pe rand. Vergeturile sunt leziuni care apar datorita rupturii fibrelor de elastina si colagen. Acestea se intampla in urma unor cresteri si scaderi bruste de volum, capacitatea elastica a tesuturilor in aceste cazuri neputand contracara acest fenomen.

Aparitia vergeturilor este influentata de aceste schimbari bruste in greutate, dar depinde si de calitatea tegumentului persoanei respective. „La inceput, vergeturile au culoare roz-rosiatica evoluand spre alb-sidefiu cand acestea devin mature. Din pacate, nu exista un tratament de preventie a vergeturilor, dar folosirea de creme si uleiuri care hidrateaza pielea poate diminua riscul de aparitie a acestora (crema de galbenele, aloe vera, ulei de cocos, vitamina E sau diferite creme pentru vergeturi). In ceea ce priveste tratamentul vergeturilor, acesta trebuie efectuat in prima faza a acestora intrucat odata ajunse la maturitate obtinerea unor rezultate notabile este dificila. Tratamentul acestora poate cuprinde injectarea de PRP, cocktail de acid hialuronic si aminoacizi, injectare de nanofat (tesut adipos prelucrat) si folosirea diferitelor tipuri de laser”, spune doctorul Cobani.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Care este cel mai sigur test de sarcina

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină