Roșiile sunt foarte consumate în această perioadă. Însă știați cum se pot păstra proaspete, pentru cât mai mult timp?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care roșiile nu se țin, de fapt, în frigider. În plus, descoperiți și cum se pot păstra acestea, pentru a rămâne proaspete pentru cât mai mult timp cu putință.
Care este motivul pentru care roșiile nu trebuie ținute la frigider
Este cunoscut deja faptul că roșiile sunt cele mai iubite legume ale momentului, potrivite pentru sezonul cald, regăsite deseori în salatele răcoritoare de vară. O legumă sănătoasă, care deține nenumărate vitamine, însă în egală măsură și pretențioasă, atunci când vine vorba despre păstrarea ei, cât mai proaspătă.
Majoritatea dintre noi, ținem roșiile la frigider, tocmai pentru că suntem de părere că se păstrează mult mai bine așa. Cu toate acestea, realitatea este alta, iar prin această modalitate, nu facem nimic altceva decât să le stricăm mai repede, din cauza temperaturilor scăzute.
Prin urmare, este important să nu le păstrăm în frigider, pentru că poate afecta textura și gustul. Așadar, pentru a ne asigura că roșiile rămân proaspete pentru cât mai mult timp cu putință, acestea trebuie să fie păstrate la o temperatură cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius, fără expunere la
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon
Cum păstrăm roșiile proaspete pentru mai mult timp
Pentru a ne asigura că roșiile sunt păstrate așa cum trebuie, de fapt, ar trebui să le ținem într-un colț răcoros și întunecat al bucătăriei, departe de alte fructe și legume. Se poate folosi un coș sau un vas în care să fie așezate roșiile, însă nu suprapuse.
De asemenea, roșiile se pot și conserva prin diferite moduri: fie se poate prepara un sos de roșii, un compot, un suc de roșii sau se pot congela (pentru perioade mai lungi de timp). În plus, trebuie să ținem cont și de faptul că roșiile nu trebuie spălate înainte de a le depozita, pentru că se poate dezvolta mucegaiul.
Citește și: Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă. O combinație deosebită de arome și culori!