Relatia omului cu haina de blana este cultivata din vremuri antice. Inca de atunci, tot apar modele noi, pentru toate categoriile de varsta, din ce in ce mai practice si mai sic.
" Hainele de blana care se poarta sunt din nurca si din vulpe polara.
Blanurile sunt de la crescatorii de animale pe care le avem in tara. Toate modelele le facem noi. Vedem si noi ceea ce se poarta. Vin si clientii cu ideile lor. Noi creem modelele pentru placerea lor", spune Etelca Fazakas, specialist.
" O haina de blana nu se tine niciodata in pungi de plastic. Sau in husele de costume. Orice blana care este tratata chimic, in momentul in care este intr-o sacosa, transpira.
Daca afara este umiditate, atrage umezeala. Trebuie lasata libera, sa respire. Din cand in cand scoasa afara. Nu se usuca niciodata la o sursa de caldura. Se lasa sa se usuce in mod natural.", continua femeia.
##VIDEO20555##
Daca haina de blana a capatat un miros neplacut sau a fost patata, atunci o puteti duce la o curatatorie chimica, insa cel mai bine poate fi dusa la un specialist, la un blanar.
" Blana naturala se vede dupa derma. Cand suflati inauntru, se vede ca este piele. Blana artificiala este mai aspra si la atingere. Firul de par este mult mai plin, mai gros. Hainele pleaca de la 1400 la 6500 de lei. Hainele lungi costa mai mult, mai ales daca au motive deosebite. Intra material mult mai mult.", spune Etelca Fazakas.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro