Cum se plantează un lămâi. Cum să ai propriul pom fructifer în grădină!

cum se planteaza un lamai
Cum se plantează un lămâi

Lămâile sunt foarte importante în viața noastră și au nenumărate beneficii. Însă știați cum puteți planta un lămâi chiar la voi acasă?

Aflați din rândurile următoare fi regulă care sunt pași de care trebuie să țineți cont, atunci când vă doriți să plantați un lămâi în propria grădină. În plus, descoperiți și care este întregul proces, pentru a vă asigura că faceți totul ca la carte.

 

Alegem o lămâie sănătoasă 

Așa cum a precizat și specialistul, înainte de toate, trebuie să ne asigurăm că lămâia de la care vom extrage semințele, este una foarte sănătoasă, netratată, cu alte cuvinte bio. 

“În primul rând vă recomand să alegeți o lămâie sănătoasă netratata, una bio, deoarece șansele de a germina sunt mult mai mari”, a precizat specialistul Ruxandra Hăbeanu, inginer horticultor.

lamai in ghiveci
Cum se plantează un lămâi[Sursa foto: freepik]

Secționăm lămâia în două și să extragem semințele 

Pentru a extrage semințele exact așa cum trebuie, lămâia trebuie tăiată în 2, iar imediat apoi vom secționa lămâia astfel încât să extragem semințele, însă nu pe cele mai mici, ci pe cele mai mari și groase. 

“Următorul pas este să secționăm lămâia în 2 și să extrageți semințele acestuia pe cele mai mari, mărimi groase. După care ne vom punem la hidratat cam o zi în apă exact cum am făcut și aici și nu în ultimul rând un pas foarte important este să decojim acest substrat, pentru că altfel sămânța nu va germina”, a adăugat aceasta. 

lamai temperatura minima
Cum se plantează un lămâi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Folosim un substrat special pentru citrice 

De asemenea, atunci când a venit momentul să plantăm semințele noastre de lămâie, trebuie să ne asigurăm că vom utiliza un substrat special pentru citrice, nu oarecare, ci unul care este bogat în humus și turbă, perlit. 

“Foarte important pentru plantare vom folosi un substrat special pentru citrice bogate în humus și în turbă, perlit, îl putem procura din magazinele de specialitate”, a

punctat specialistul. 

Cum se plantează un lămâi[Sursa foto: freepik]

Cum se plantează un lămâi 

Dacă vă doriți ca lămâiul să fie plantat exact așa cum trebuie, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos, și să nu săriți peste niciunul. 

“Vom umple vasul și vom adăuga în aceste aproximativ 8-9-10 semințe, bine selecționate după cum am spus, să fie cât mai mari pentru că șansele vor fi ridicate, de a obține rezultatul mult dorit și vom mai adăuga încă un strat de pământ după care vom pulveriza cu apa și

foarte important vom închide ermetic cu o folie alimentară pentru a crea un efect de sera, de a conserva umiditate și căldură. 

Să nu uităm totuși că citricele sunt niște plante subtropicale și au nevoie de multă lumină și umiditate, vom perfora folia pentru a permite aerului să pătrundă. 

Va trebui să amplasăm vasul lângă un spațiu bine aerisit ferit de curenții de aer totuși, sub razele generoase ale soarelui și să-i oferim multă atenție bineînțeles, și hidratare din 2 în 2 zile prin acest sistem de irigare prin pulverizare”, a

subliniat aceasta. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

lamai in ghiveci ingrijire
Cum se plantează un lămâi[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se dau pomii cu var. De ce se păstrează această tradiție și la ce ajută acest proces

 

Când apar primele rezultate 

La oricare alte plante, ne dorim ca rezultatele să se vadă imediat, în ceea ce privește lămâiul, se pare că rezultatele vor apărea abia peste două-trei săptămâni, iar odată cu venirea primăverii, acesta trebuie mutat.

“După care peste aproximativ două-trei săptămâni vom vedea primele rezultate, vor răsări două-trei frunzulițe, iar important, în primăvară dacă planta s-a dezvoltat corespunzător atunci va trebui să o transplantăm într-un vas un pic mai mare și să-i oferim fertilizanții potrivit citricelor”, a incheiat specialistul. 

lamai pret
Cum se plantează un lămâi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci dacă pomii fructiferi nu mai dau roade? Trucul bunicilor pentru copacii din livadă



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

De ce se dau pomii cu var. De ce se păstrează această tradiție și la ce ajută acest proces

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies