Cum se poate remedia problema sforăitului. Cum să scapi de sforăitul neplăcut și să ai parte de un somn odihnitor, fără a recurge la medicamente sau intervenții medicale!

Cum se poate remedia problema sforăitului
Cum se poate remedia problema sforăitului

Află din rândurile următoare cum se poate remedia problema sforăitului și care sunt cauzele care duc la apariția ei.

O odihnă suficientă este influențată foarte mult de calitatea somnului. Totodată, somnul este foarte important pentru sănătatea noastră și pentru a avea o stare de bine crescută. De aceea, trebuie să ne asigurăm că nu există anumiți factori care ne-ar putea perturba calitatea somnului. Sforăitul poate fi unul dintre acei factori pentru că, pe lângă faptul că deranjăm persoanele din jurul nostru, calitatea somnului nostru scade considerabil atunci când ne confruntăm cu această problemă.

Sforăitul este mai frecvent la bărbați, este posibil să se transmită în familie și tinde să se agraveze odată cu vârsta.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Ioan Bulescu, medic specialist ORL și doctor în științe medicale, a vorbit despre sforăit, cauze și soluții.

Care sunt cauzele care duc la apariția sforăitului

Citește și: Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală. 5 sfaturi care te vor ajuta să rămâi conectat la tine

Care sunt cauzele care duc la apariția sforăitului
Care sunt cauzele care duc la apariția sforăitului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe cauze care pot duce la apariția acestei probleme. Unele dintre ele se referă la anumite defecte ale sistemului respirator, cum ar fi sinuzita, rinita etc, iar altele pot avea legătură cu o instabilitate la nivelul gâtului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

De obicei vorbim despre o obstrucție sau o instabilitate la nivelul gâtului. Acolo, de fapt, este zona în care se produce zgomotul sforăitului. Ne referim la un tub, de fapt, care este gâtul nostru, tub ce are un perete foarte moale și acel perete foarte moale, în anumite situații când se schimbă presiunile, începe să vibreze și la un moment dat se poate închide complet. Noi trebuie să ne dăm seama unde este această zonă care începe să vibreze și din ce cauză vibrează, astfel încât să o putem stabiliza cât mai ușor.

Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că avem o respirație bună pe nas, deci trebuie să excludem problemele de respirație pe nas
.”, spune specialistul în domeniu.  

Care sunt cele mai predispuse persoane la sforăit

Citește și: Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”

Care sunt cele mai predispuse persoane la sforăit
Care sunt cele mai predispuse persoane la sforăit[Sursa foto: Facebook]

Potrivit specialistului în domeniu, există și o cauză de ordin hormonal care poate influența foarte mult apariția sforăitului. Astfel, bărbații sunt mai predispuși la apariția acestei probleme, alături de femeile aflate la menopauză, dar și persoanele supraponderale sau obeze.

Statistic vorbind, de două ori mai mulți bărbați sforăie decât femei. Diferența ar fi că sunt niște diferența anatomice în calea respiratorie superioară la femei.

Pe de altă parte, sunt și niște factori hormonali care protejează femeile să sforăie mai puțin. De aceea, anumite femei încep să sforăie mai frecvent după menopauză .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cum putem să tratăm problema sforăitului

Citește și: Dragostea nu ne face doar fericiți, ci și mai sănătoși. Cinci medici explică impactul pe care îl are iubirea asupra corpului uman

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Cum putem să tratăm problema sforăitului
Cum putem să tratăm problema sforăitului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există anumite intervenții chirurgicale pe care le putem face astfel încât să rezolvăm problema sforăitului.

Palatoplastia este o formă de remodelare a structurilor moi de la nivelul gâtului, astfel încât acestea să fie mai rigide și să creăm spațiu respirator suficient .”, spune specialistul în domeniu.  

De asemenea, este foarte important ca atunci când ne confruntăm cu această problemă să stabili care sunt cauzele apariției ei și să facem tot posibilul ca să o remediem, pentru că, după cum spuneam, sforăitul ne perturbă calitatea somnului și poate duce și la apariția anumitor probleme de sănătate generale pe termen mediu și lung, fie că vorbim despre sforăitul zgomotos și foarte constant sau doar de câteva episoade repetitive de sforăit.

Sforăitul zgomotos și foarte constant, de multe ori este asociat sindromului de apnee in somn, care înseamnă oprirea respirației, scăderi repetitive ale saturațiile în oxigen, probleme ale sănătății generale pe termen mediu și lung. Vibrația de la nivelul gâtului pune niște probleme de sănătate, mai ales la nivelul vaselor de sânge de la nivelul capului și gâtului .”, a explicat specialistul în domeniu.  

 


Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum se manifestă insomnia și cum o tratăm

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies