Cu siguranță în orice relație de iubire există conflicte, fie ele mai mici sau mai mari, de lungă durată sau de scurtă durată, care, de cele mai multe ori, ajung să fie repetitive, iar partenerii nu înțeleg cum nu pot depăși o anumită situație.
Cristina Ionescu, psiholog, a vorbit despre conflictele în cuplu, dar și ceea ce le activează. Dacă și tu ai probleme în relație, iată mai jos care pot fi factorii.
Citește și: Totul despre femeia modernă și rolul ei în bucătărie
declanșatori.
Cum se pot gestiona conflictele în cuplu
Specialistul a spus că nu există cupluri care se ceartă și că un conflict este ceva de dorit într-o relație.
De-a lungul timpului s-a observat că acele cupluri care sunt căsătorie au ca și conflict subiectul copii și bani, iar unde cuplurile se formează și există copii din căsătorii anterioare, pe primul loc, atunci când se ivește o ceartă sunt copii și banii.
„Nu există cupluri care nu se ceartă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În relația de cuplu există mai multe tipuri de conflicte pe care le avem care au o rezolvare, de obicei, acestea sunt legate despre ceea ce se întâmplă în gospodărie sau despre vacanțele în care vrem să mergem.
Cu toate acestea, există și conflicte care nu au o rezolvare și un exemplu bun ar fi momentul în care unul dintre cei doi își dorește un copil și celălalt nu. Acesta este un conflict care, de cele mai mult ori, nu are o rezolvare, deoarece există diferențe foarte mari între ei doi și probabil niciunul nu ar fi capabil să facă un asemenea compromis.
„Există mai multe tipuri de conflicte pe care le avem în relația de cuplu, există conflicte care au clar o rezolvare, de exemplu ce se întâmplă în gospodărie, cum ne organizăm, în ce vacanțe vrem să mergem, ce nevoi avem din punctul acesta de vedere. Există și conflicte care nu au rezolvare și un exemplu ar fi atunci când unul dintre parteneri își dorește copil și celălalt nu.
Ce a mai menționat psihologul despre conflictele dintr-o relație
Într-o relație mai există și conflicte interminabile, care vin din cauza unor traume din copilărie sau unor trăsături de personalitate.
Există anumite lucruri care activează persoanele, iar din cauza lor o ceartă poate avea loc de nenumărate ori.Din acest motiv persoana trebuie să lucreze individual la ea pentru a se cunoaște cât mai bine și poată lucra împreună cu partenerul la relație.
„Mai există conflictele perpetue care vin mai degrabă din niște trăsături de personalitate ale noastre sau niște răni mai vechi din anumite traume. Există niște triggeri în relația de cuplu, dacă eu am o traumă, să zicem o rană de abandon, de fiecare dată când partenerul meu are nevoie de timp sau are nevoie de activități pe care să le facă separat de mine, sau nu poate să îmi răspundă la ceva anume în momentul respectiv, eu o să resimt acest lucru ca și cum sunt abandonată, sunt părăsită și asta activează în mine o emoție foarte puternică, care poate duce la un conflict și poate reaprinde conflictul de fiecare dată când se întâmplă lucrul acesta dacă eu personal nu lucrez la propria mea dezvoltare. Este foarte importat ca partenerii să lucreze individual la ei pentru a se cunoaște cât mai bine și a ajunge să lucreze împreună la relație”, a mărturisit specialistul.