Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului

Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului
Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului

Placinta de cartofi este o varianta simplificata a celebrei musaca. Usor de preparat si foarte gustoasa, aceasta reteta este perfecta pentru cei care tin post.

Ingrediente: 250 g faina 25 g drojdie apa 120 ml apa calduta 3-4 linguri ulei 5 cartofi de marime medie sare

Mod de preparare: Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc. Se sfaramiteaza drojdia, se toarna 50 ml apa calduta, se amesteca si se lasa la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adauga apa calda si se framanta un aluat elastic.

Se acopera si se lasa la dospit. Intre timp se fierb cartofii curatati si taiati cubulete, apoi se strecoara si se zdrobesc putin. Aluatul dospit se intinde pe planseta presarata cu faina, se asaza in tava cuptorului si se pun in mijloc cartofii, apoi se aduna marginile deasupra cartofilor. Cei care nu tin post pot adauga smantana si ou deasupra cartofilor sau felii de cascaval. Se baga la cuptor.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cel mai simplu SALAM de BISCUIŢI! Reţetă aromată ca la mama acasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies