Lipiile libaneze pot fi preparate și acasă, extrem de rapid. Noi vă învățăm cum să le pregătiți, fără prea mult efort.
Lipiile libaneze pot înlocui cu succes pâinea. Sunt gustoase, se prepară imediat și sunt mai sănătoase decât clasica pâine. Le puteți umple cu diferite tipuri de carne, în funcție de preferințe.
Lipiile libaneze, sănătoase și gustoase
Dacă nu mai vreți să consumați pâine în exces sau aveți poftă de șaorma, dar nu doriți să mâncați acest preparat cumpărat, puteți încerca rețeta de lipii libaneze, pe care să le pregătiți acasă.
Acestea pot fi umplute cu mai multe tipuri de carne, dar și cu legume. Ca să obțineți o mâncare mai slab calorică, renunțați la cartofi și la sosuri. Puteți servi aceste lipii și cu humus sau cu tzatziki.
Lipiile libaneze trebuie preparate la o temperatură foarte ridicată. Aveți nevoie de foarte puține ingrediente și veți obține niște lipii extrem de gustoase.
Aluatul se face ușor, iar lipiile preparate acasă vor fi subțiri și se vor umfla, în momentul în care vor fi băgate în cuptor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 3 căni de făină
- o cană de apă
- 15 g drojdie
- 50 ml lapte călduț
- o linguriță de zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
Cum faceți acasă lipiile libaneze
Într-un castron mai mare, puneți făina și adăugați puțină sare.
Când este călduț, îl dați la o parte de pe foc și adăugați în el zahărul și drojdia. Amestecați bine, până se dizolvă zahărul și drojdia și apoi turnați compoziția peste făină.
Amestecați aluatul cu o lingură, iar apoi adăugați în el uleiul și apa și încorporați și aceste ingrediente. Puneți aluatul obținut pe masa pe care ați presărat făină și începeți să-l frământați.
Trebuie să obțineți un aluat elastic, care nu se lipește de mâini și care are o textură ca de plastilină. Aluatul se lasă la dospit, într-un loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie.
Într-o oră își va dubla volumul și va fi gata de lucrat cu el. Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Întindeți fiecare foaie cu sucitorul, până devin subțiri.
Lipiile astfel obținute se coc într-o tigaie antiaderentă, la foc mare. Lăsați lipiile câte 5 minute, cel mult, pe fiecare parte. Veți vedea că acestea se vor umfla, exact cum se întâmplă în cazul gogoșilor.
Dacă nu vreți să faceți toate lipiile în aceeași zi, puteți pune aluatul în frigider, pentru câteva zile. Lipiile libaneze se servesc calde, în ziua în care sunt preparate.
Fiind vorba de aluat subțire, acestea se vor întări destul de repede, după ce se răcesc.