Benefic pentru sanatate si frumusete, otetul de mere se numara printre ingredientele naturale preferate de nutritionisti si specialisti in frumusete.
Iata cum se prepara otetul de mere:
Se rad merele. Se toarna apa calduta, care in prealabil a fost fiarta, in proportie de 1 litru de apa la 800 g terci de mere rase. La 1 litru de apa se adauga: 100 g miere de albine, 10 g drojdie de bere proaspata, 20 g paine neagra uscata.
Vasul se tine descoperit intr-un mediu intunecos, la o temperatura de 20-30 grade C, timp de 10 zile, perioada in care se amesteca cu o lingura de lemn e 2-3 ori pe zi.
Dupa aceasta perioada, continutul vasului se desarta intr-un saculet de panza care se preseaza pentru extragerea sucului. Sucul rezultat se strecoara din nou printr-un tifon, iar lichidul rezultat se depoziteaza intr-un vas cu gura larga.
Se leaga vasul la gura cu un tifon si se aseaza langa o sursa de caldura sau la soare, pentru o perioada de 40-60 de zile. Dupa aceasta perioada, se trage otetul rezultat, in sticle care se astupa foarte bine, depozitandu-se la racoare.
Sursa: caplimpede.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro