Cum se prepara adevarata pasta cu ardei si rosii! Incearca aceasta reteta pentru toamna!

Cum se prepara adevarata pasta cu ardei si rosii! Incearca aceasta reteta pentru toamna!
Cum se prepara adevarata pasta cu ardei si rosii! Incearca aceasta reteta pentru toamna!

Aceasta reteta de bulion este exelenta pentru preparatele de iarna.

 

Ingrediente:
cantitati egale de ardei gras rosu (sau kapia) si patlagele rosii
un manunchi generos de tulpini de telina cu frunze cu tot
piper si sare  grunjoasa dupa gust, in functie de soiul de rosii folosit
optional, zahar, daca rosiile sunt mai acrisoare
Se curata de cotoare si se fac fasii ardeii copti, se lasa deoparte.
Apoi se spala, se curata de cotoare atat rosiile cat si ardeii ramasi, se scurg bine in strecuratoare, dupa care se dau prin masina de tocat. Se toaca inclusiv ardeiul copt.
Dupa ce se termina aceasta operatie, se pune amestecul obtinut din tocarea rosiilor si ardeilor intr-un vas potrivit cantitatii utilizate( aici se orienteaza fiecare) si se aseaza la foc. Cand incepe sa dea in clocot, se pune manunchiul de telina legat cu sfoara alimentara si se lasa sa fiarba bine in vasul cu bulion, dar nu pana se terciuiesc tijele,  ci atat cat
sa-si lase telina aroma, apoi se scoate cu o spumiera si se arunca. Se adauga sare si zahar, piper si foile de dafin, se lasa sa fiarba pana se injumatateste cantitatea initiala din vas, se gusta din nou si abia spre final se potriveste gustul dupa obiceiul familiei, se stie ca unii manca mai sarat, altii, din contra!
Important! Se sterilizeaza 20 de minute din momentul fierberii la Bain Marie si va garantez trei ani de viata, daca le gratiati asa de mult!
Sursa: cufarulcubucurii.wordpress.com

Ingrediente:

cantitati egale de ardei gras rosu (sau kapia) si patlagele rosii    
un manunchi generos de tulpini de telina cu frunze cu tot
piper si sare  grunjoasa dupa gust, in functie de soiul de rosii folosit
optional, zahar, daca rosiile sunt mai acrisoare

Se curata de cotoare si se fac fasii ardeii copti, se lasa deoparte. Apoi se spala, se curata de cotoare atat rosiile cat si ardeii ramasi, se scurg bine in strecuratoare, dupa care se dau prin masina de tocat.

Se toaca inclusiv ardeiul copt. 

Dupa ce se termina aceasta operatie, se pune amestecul obtinut din tocarea rosiilor si ardeilor intr-un vas potrivit cantitatii utilizate( aici se orienteaza fiecare) si se aseaza la foc. Cand incepe sa dea in clocot, se pune manunchiul de telina legat cu sfoara alimentara si se lasa sa fiarba bine in vasul cu bulion, dar nu pana se terciuiesc tijele,  ci atat cat sa-si lase telina aroma, apoi se scoate cu o spumiera si se arunca.
Se adauga sare si zahar, piper si foile de dafin, se lasa sa fiarba pana se injumatateste cantitatea initiala din vas, se gusta din nou si abia spre final se potriveste gustul dupa obiceiul familiei, se stie ca unii manca mai sarat, altii, din contra!

Important! Se sterilizeaza 20 de minute din momentul fierberii la Bain Marie si va garantez trei ani de viata, daca le gratiati asa de mult! 

Sursa: cufarulcubucurii.wordpress.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Ceartă între Rebecca și Antoni! Ce reproșuri își aduc cei doi concurenți din Casa Iubirii? „Te-am lăsat de drag ce îmi e de tine. Plângeai ca un hidrant.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

5 modele de unghii maro, pentru sezonul de toamnă

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies