Ghimbirul este un rizom care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, avand numeroase beneficii.
O sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma sub diferite forme: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, etc.
Reteta ceaiului de ghimbir
Ingrediente:
4 pana la 6 felii subtiri de ghimbir crud
1½ la 2 cani de apa filtrata
Un pic de suc de lamaie
1 la 2 linguri de miere cruda
Spalati si curatati radacina de ghimbir, apoi taiati-o in felii subtiri. Puneti apa la fiert, iar cand da in clocot adaugati ghimbirul. Acoperiti vasul si lasati la fiert 10 minute, apoi strecurati, adaugati sucul de lamaie, iar cand se mai raceste mierea.
Sursa
O sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma sub diferite forme: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, etc.
Reteta ceaiului de ghimbir
Ingrediente:
4 pana la 6 felii subtiri de ghimbir crud
1½ la 2 cani de apa filtrata
Un pic de suc de lamaie
1 la 2 linguri de miere cruda
Mod de preparare:
Spalati si curatati radacina de ghimbir, apoi taiati-o in felii subtiri. Puneti apa la fiert, iar cand da in clocot adaugati ghimbirul.
Acoperiti vasul si lasati la fiert 10 minute, apoi strecurati, adaugati sucul de lamaie, iar cand se mai raceste mierea.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro