Luna aceasta a început sezonul în care cele mai multe gospodine își aprovizionează cămara, pentru la iarnă. Chiar dacă prepararea murăturilor nu este atât de complicată, există totuși câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmați, dar și câteva trucuri, pentru ca legumele murate să fie gustoase.
Murăturile reprezintă o variantă foarte bună pentru a fi servită alături de diverse tipuri de carne.
Secrete pentru prepararea corectă a murăturilor. Sfaturi de la un celebru bucătar
Citeste si: Cu ce se ung borcanele cu murături, pentru un gust aparte. Care este trucul miraculos
În cazul acestui preparat, există multe rețete folosite români pentru a păstra legumele pentru sezonul rece, fie în oțet sau în saramură.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Un prim pas pentru a pune murăturile constă în sterilizarea borcanului de sticlă, operațiune care trebuie făcută foarte bine. Urmează ca gogonelele să fie și ele spălate în apă rece. Dacă vrem un mix de murături, procedăm la fel cu celelalte ingrediente, respectiv vinete mici cu tot cu codiță, mere din grădină, morcovi întregi, gutui, struguri, prune, pere, conopidă dar și sfeclă roșie și castraveți. Toate vor fi spălate bine înainte, doar în apă rece ”, a explicat bucătarul Cristi Dobre.
Trucuri pentru murături gustoase
Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
Unul dintre s ecretele importante pentru această rețetă, este acela că legumele nu trebuie înghesuite în borcan, ci trebuie ca acestea să aibă loc. Ingredientele sunt necesare, drept urmare, puteți folosi boabe de muștar, de piper, hrean, dar și frunze de dafin. În acest mod, murăturile vor fi mai aromate.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
„Pentru ca zeama să nu devină vâscoasă și pentru a ține murăturile tari pentru o cât mai lungă perioadă de timp, adăugăm în borcane frunze și crenguțe de vișin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat. Este însă obligatoriu să folosim sare neiodată pentru că se știe că iodul provoacă înmuierea vegetalelor dar și aspectul acela neplăcut al saramurii din borcan. Dacă respectăm o rețetă a familiei mele din Mărăcineni trebuie să mai adăugăm boabe de muștar și boabe de piper”, a declarat Chef Cristi Dobre.
Citeste si: Ruby, declarații despre nuntă și copii. Ce planuri are vedeta