Esența de rom se prepară destul de ușor, dar cu siguranță nu v-ați gândit cum se obține, mai exact, acest ingredient. Noi vă dezvăluim toate secretele.
Toate gospodinele știu că esențele reprezintă sarea și piperul oricărui desert. O prăjitură care nu are arome este exact ca și o mâncare fără sare. Esența de rom face parte din categoria acestor ingrediente care nu au cum să lipsească din bucătărie.
Cum obținem esența de rom
Toată lumea știe că romul este o băutură alcoolică. Aceasta se obține prin fermentarea sucului din trestia de zahăr.
Caraibe și Statele Unite ale Americii au cea mai mare producție de rom. Aceast băutură conține alcool în proporție de cel mult 40%.
Romul poate fi natural sau artifical. Cel artificial este obținut din alcool etilic rectificat, apă dedurizată, esteri, esență de rom și alte substanțe.
Pentru a face rom 100% natural, trebuie să diluați distilatul pentru rom cu apă, până în momentul în care ajunge la tăria pe care v-o doriți.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Nu vă imaginați că procesul de obținere a acestei băuturi este unul simplu. Mai întâi, se prepară mustul pentru rom, apoi are loc fermentarea alcoolică a mustului, urmează procesul de distilare a brăgii pentru rom și la final maturarea băuturii.
Acum, că ați aflat cum se obține romul, trebuie să știți și cum se face esența de rom, care are legătură cu băutura alcoolică. Ei bine, această aromă se prepară chiar din rom.
Aroma esenței de rom are și o formulă chimică, C7H14O2.
Esența de rom vs esența de vanilie
Toate femeile care obișnuiesc să prepare prăjituri știu că esența de rom nu are cum să lipsească, mai ales dacă vorbim despre deserturile care conțin ciocolată sau cacao.
Acest ingredient transformă orice prăjitură banală într-o adevărată operă de artă, datorită aromei puternice.
La fel de des întâlnită este și esența de vanilie, folosită în special la pandișpanuri, deserturi cu fructe, cu cremă de vanilie sau cu frișcă. De asemenea, cele două esențe, de rom și de vanilie, sunt perfecte în prepararea fursecurilor și a biscuiților de casă.
Dacă esența de rom se extrage chiar din rom, cea de vanilie se prepară din păstăi de vanilie și alcool, cu o concentrație de cel puțin 35%.
Puteți folosi vodcă, Bourbon, rom, sau coniac. La 250 de mililitri de alcool, veți avea nevoie de 4-5 păstăi de vanilie, pe care trebuie să le feliați pe lungime.
După aceea, le puneți într-un borcan și îl umpleți cu vodcă sau cu oricare alt tip de alcool. Strângeți foarte bine capacul, agitați borcanul și apoi lăsați-l în cămară, timp de câteva săptămâni. Din când în când, trebuie să-l mai agitați.