Preparatul este specific Munteniei şi, deşi primul gând ne duce la plachia de crap, puiul poate fi folosit la fel de bine pentru a pregăti o plachie ce poate fi servită pe loc sau poate fi pusă la păstrare în cămară pentru sezonul rece.
Vom începe prin a pârli, jumuli, curăţa şi tăia puii, iar ceapa o vom toca mărunt, ca pentru tocană.
”Vom presăra puţină sare şi piper pe pui şi îl vom prăji în 75 de mililitri de ulei. Separat, vom pune într-un alt recipient apă cu restul de ulei rămas, unde vom sota ceapa cu sosul de roşii, frunzele de ţelină, iar usturoiul va fi lăsat să fiarbă până începe să se omogenizeze cu celelalte ingrediente, iar
Ingrediente
-Doi pui (preferabil de curte), care să cântărească în medie cam 600-700 de grame fiecare;
-Ceapă-750 de grame;
-Roşii-opt bucăţi;
-Ulei-200 de mililitri;
-Pătrunjel-o legătură;
-Ţelină cu frunze-o legătură;
-Sare şi piper după gust;
-Usturoi-cinci căţei;
-Cimbru-o crenguţă.
Citeşte continuarea pe Adevarul.
Foto: www.caietulcuretete.com