Dulceața de zmeură trebuie preparată foarte bine, pentru a rezista pe termen cât mai lung. Noi vă învățăm cum să procedați.
Dintre toate tipurile de dulceață, cea de zmeură este mai greu de preparat. Asta pentru că boabele de zmeură nu prea rămân întregi și astfel iese mai mult un gem.
Secretele pentru o dulceață de zmeură perfectă
Știm că acum nu este sezonul dulcețurilor, dar cel mai bine este să fiți pregătite dinainte, ca să știți cum să preparați aceste bunătățuri.
Astăzi vă dezvăluim toate secretele pentru o dulceață de zmeură absolut delicioasă.
Aceste fructe nu sunt pretențioase și vor face roade câteva luni bune.
Știți deja că zmeura este destul de scumpă, mai ales dacă vreți să faceți dulceață și ați avea nevoie de o cantitate mai mare din aceste fructe.
Dulceața de zmeură nu este foarte dulce și merge de minune în prăjituri, rulade sau pentru a umple diverse fursecuri și biscuiți de casă.
Dacă până acum nu ați preparat acest tip de dulceață, noi vă învățăm toți pașii pe care trebuie să-i urmați. Deja știți cu siguranță că gemul și dulceața nu reprezintă același lucru.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru a face gem, trebuie să fierbeți fructele împreună cu zahărul. Asta înseamnă că zmeura nu va rămâne întreagă.
Pentru dulceață, faceți înainte un sirop, în care ulterior veți fierbe zmeura.Pentru un kilogram de zmeură, veți avea nevoie de un kilogram și jumătate de zahăr. Dacă fructele sunt foarte coapte și dulci, puteți pune 800- 900 de grame de zahăr.
Ingrediente:
- un kg de zmeură cât mai frumoasă, cu boabe întregi
- un kg de zahăr tos
- 150 ml de apă
- zeama de la o lămâie
Cum se face dulceața de zmeură
Puteți face dulceață atât din zmeură proaspătă, cât și din zmeură congelată. Dacă folosiți fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe într-un castron.
Nu spălați zmeura, pentru că boabele se vor rupe. De aceea vă spuneam că ar fi ideal să folosiți zmeură din curtea cuiva cunoscut, ca să fiți siguri că nu este stropită.
Puneți zahărul într-o oală mai mare, cu pereți înalți, și turnați apă peste el.
Aceasta permite ca fructele să-și păstreze culoarea vie, chiar și atunci când fierb. De asemenea, datorită lămâii, zahărul nu se va cristaliza.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Puneți oala pe foc și lăsați zahărul să se dizolve. Se va forma un sirop, care trebuie lăsat să fiarbă. Din momentul în care vedeți că începe să fiarbă, lăsați siropul aproximativ 5 minute pe foc.
Aveți grijă să nu se ardă și să se transforme în caramel.
Când observați că siropul s-a legat, puteți să adăugați zmeura. Lăsați focul mare, pe întreaga durată a procedeului de preparare a dulceții.
Amestecați ușor în dulceață, ca să nu zdrobiți zmeura. În momentul în care vedeți că se umflă, dați focul mai mic și luați spuma care se formează la suprafață.
Din acel moment, mai lăsați dulceața pe foc încă 15 minute. Apoi dați oala la o parte de pe aragaz și acoperiți-o cu un prosop, udat cu apă rece și stors foarte bine. Lăsați dulceața să se răcească așa.
Sterilizați borcanele în care veți pune dulceața. Când este rece, puteți pune dulceața în borcane și înfiletați foarte bine capacele.