Lichiorul de nuci este o delicatesă care se prepară rapid, fără prea mari eforturi. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă pentru această băutură aromată.
Rețeta pentru lichiorul de nuci este una tradițională, pe care bunicii noștri o preparau mereu, din doar câteva ingrediente. O puteți face și dumneavoastră și vă garantăm că veți obține o băutură delicioasă și destul de tare, perfectă pentru ocaziile speciale.
Lichiorul de nuci, aromat și rafinat
Pentru a prepara acest lichior, trebuie să folosiți, bineînțeles, nuci verzi. Puteți adăuga diferite arome, pentru ca băutura să iasă și mai bună.
De exemplu, puteți folosi lămâie, vanilie, scorțișoară, anason sau nucșoară. Bineînțeles că lichiorul de nuci este la fel de gustos și fără ajutorul aromelor.
Ca la orice lichior de casă, și în cel de nuci trebuie să puneți alcool dublu rafinat, de 96 de grade, pe care îl veți dilua cu vodcă. Și aceasta trebuie să aibă aproximativ 40 de grade.
Nu înlocuiți alcoolul cu țuică sau cu rachiu, pentru că veți strica gustul lichiorului. Țuica are o aromă mult prea puternică, iar aceasta va acoperi dulceața nucilor verzi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente pentru lichiorul de nuci verzi:
- 500 ml vodcă de 40 de grade
- 500 g nuci verzi
- o lămâie
- 400 ml de apă
- 500 g de zahăr
- vanilie, nucșoară, scorțișoară, anason
Cum se face lichiorul de nuci
Pentru lichiorul de nuci, încercați să alegeți fructe cât mai frumoase, care să nu fie lovite sau pătate. Spălați-le foarte bine și apoi tăiați-le mărunt.
Folosiți întotdeauna mănuși când tăiați nucile verzi, pentru că acestea pătează foarte rău și veți rămâne cu mâinile negre.
Puneți nucile tăiate într-un borcan mai mare, adăugați feliile de lămâie și apoi turnați vodcă peste ele.
Acum este momentul în care veți adăuga peste nuci și aromele pe care le preferați. Dacă vreți să puneți vanilie, folosiți batoane, tăiate pe jumătate.Acoperiți borcanul cu o farfurie și lăsați nucile la macerat pentru o săptămână. Aveți grijă ca borcanul să stea într-un loc răcoros, nu la soare sau în lumină.
După ce trec aceste zile, puteți să preparați siropul pentru lichior. Puneți la fiert apa cu zahărul și după 5 minute, luați oala de pe foc și lăsați siropul să se răcească.
Apoi îl turnați peste nuci și agitați foarte bine borcanul.
Lichiorul de nuci este aromat, dulce și destul de tare. Îl puteți savura alături de prieteni, într-o seară de week-end sau atunci când sărbătoriți ziua cuiva drag.